Threat Database Rogue Websites Youtubecenter.net

Youtubecenter.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 444
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 29,888
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: November 24, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Youtubecenter.net është një tjetër faqe interneti jo e besueshme që kërkon të përfitojë nga vizitorët e saj. Faqja funksionon në mënyrë të ngjashme me faqet e tjera të panumërta mashtruese që shfrytëzojnë funksionin legjitim të njoftimeve shtytëse të shfletuesit për të gjeneruar të ardhura për operatorët e tyre. Megjithatë, përdoruesit duhet të paralajmërohen se disa faqe interneti mashtruese mund të shfaqin skenarë ose taktika të ndryshme, të rreme, bazuar në faktorë, si adresa IP e vizitorit, vendndodhja, etj.

Kur studiuesit e infosec ekzaminuan Youtubecenter.net, ata nuk arritën të vunë re ndonjë përmbajtje qoftë edhe të lidhur nga distanca me platformën e njohur të videove YouTube. Në vend të kësaj, ata u përshëndetën me mesazhe mashtruese që i nxisnin të kalonin një kontroll CAPTCHA. Në të vërtetë, Youtubecenter.net shfaqi një imazh të një roboti të shoqëruar nga një mesazh, si p.sh.

'Click Allow if you are not a robot'

Përdoruesit që besojnë se udhëzimet e sajtit do të abonohen në njoftimet e faqes në momentin që do të klikojnë në butonin e shfaqur. Më pas, Youtubecneter.net do të jetë në gjendje të përfitojë nga lejet e dhëna të shfletuesit për të ofruar reklama të padëshiruara në pajisje. Reklamat mund të marrin forma të ndryshme (pop-ups, banderola, njoftime) dhe madje mund të fillojnë të ndërhyjnë me përmbajtjen në faqet e internetit të vizituara nga përdoruesit. Vetë reklamat ka të ngjarë të promovojnë destinacione shtesë të pasigurta, PUP ndërhyrëse (Programe potencialisht të Padëshiruara), faqe interneti me hije për të rritur, etj.

Në trend

Po ngarkohet...