Webpushworld.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,411
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 5,151
Parë për herë të parë: February 27, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Webpushworld.com bashkohet me faqet e tjera të panumërta të mashtrimit që përpiqen të abuzojnë me veçorinë legjitime të njoftimeve shtytëse. Nëpërmjet skenarëve të ndryshëm të rremë dhe mesazheve mashtruese, faqja përpiqet të bindë përdoruesit të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo' pa zbuluar funksionalitetin e tij. Në të vërtetë, Webpushworld.com do të krijojë përshtypje të ndryshme të rreme të krijuara për të fshehur se shtypja e butonit do të abonojë përdoruesit në njoftimet shtytëse të faqes.

Qëllimi i mashtruesve është që më pas të abuzojnë me lejet e shfletuesit të lidhura me veçorinë për të drejtuar një fushatë reklamuese ndërhyrëse dhe për të marrë përfitime monetare në proces. Një nga skenarët e konfirmuar se do të përdoret nga Webpushworld.com përfshin shfaqjen e një shiriti progresi që është mbërthyer në një përqindje të caktuar. Përdoruesve gjithashtu do t'u shfaqet një mesazh i ngjashëm me:

'Shtypni 'Lejo' për të vazhduar transmetimin'

Në mënyrë tipike, reklamat e krijuara nga burime të tilla të dyshimta kanë për detyrë promovimin e faqeve të ngjashme jo të besueshme. Ndërveprimi me reklamat gjithashtu mund të shkaktojë ridrejtime në taktika të tjera në internet, dhurata të rreme, platforma të errëta të orientuara nga të rriturit dhe më shumë. Nuk është e pazakontë që reklamat të përmbajnë oferta për produkte softuerike në dukje legjitime. Megjithatë, pas instalimit, përdoruesit shpesh zbulojnë se aplikacioniLidhjet kanë funksione të fshehura adware ose rrëmbyes të shfletuesit.

URL-të

Webpushworld.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

webpushworld.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...