Threat Database Phishing 'Paralajmërimi i fundit: Përmirësoni emailin tuaj për të...

'Paralajmërimi i fundit: Përmirësoni emailin tuaj për të shmangur mbylljen' Mashtrimi me email

Artistët mashtrues po përpiqen të mashtrojnë përdoruesit për të zbuluar kredencialet e llogarisë së tyre të emailit përmes një fushate phishing. Email-et e rreme joshëse ka të ngjarë të shpërndahen në kutitë hyrëse të përdoruesve, duke pretenduar se ka pasur një problem me llogarinë e tyre të emailit. Më konkretisht, këto emaile të korruptuara do të pretendojnë se një problem ka penguar përfundimin e mirëmbajtjes së supozuar të llogarisë. Nëse nuk zgjidhet, problemi me sa duket do të çojë në bllokimin dhe mbylljen e emailit të përdoruesit. Përdoruesit drejtohen drejt klikimit të butonit "Vazhdo mirëmbajtjen e llogarisë" që gjendet në emailin mashtrues.

Nuk rekomandohet ta bësh këtë. Lidhja e bashkangjitur në buton do t'i çojë përdoruesit që nuk dyshojnë në një portal të dedikuar phishing. Sajti ka më shumë gjasa të jetë projektuar për t'u dukur vizualisht i ngjashëm me faqen legjitime të hyrjes së një ofruesi të vërtetë të shërbimit të postës elektronike. Megjithatë, kur përdoruesit futin kredencialet e llogarisë të kërkuara nga faqja e rreme, informacioni do të ruhet dhe do të vihet në dispozicion të mashtruesve. Pasojat mund të jenë të tmerrshme.

Këta njerëz mund të përdorin të dhënat e mbledhura për të komprometuar jo vetëm emailin e lidhur, por edhe llogaritë shtesë. Përdoruesve mund t'u shkelen llogaritë e tyre të mediave sociale ose mesazheve dhe të përdoren për qëllime të liga, siç janë skemat monetare, përhapja e dezinformatave, apo edhe si kanale shpërndarjeje për kërcënime të fuqishme malware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...