Threat Database Stealers Vjedhës RAXNET

Vjedhës RAXNET

RAXNET Stealer është një kërcënim malware i krijuar për të marrë dhe zëvendësuar informacionin e ruajtur nga viktimat në kujtesën e sistemit të tyre. Ky funksionalitet synohet posaçërisht për përdoruesit që kryejnë transaksione me kriptovaluta, pasi adresat e kuletave të ndryshme të kriptove zakonisht përfaqësohen nga vargje të gjata shkronjash, numrash dhe karaktere të tjera. RAXNET do të monitorojë clipboard dhe, me zbulimin e një vargu të përshtatshëm, do ta zëvendësojë atë me adresën e një portofol të kontrolluar nga operatorët e tij. Nëse viktimat nuk vërejnë se kanë vendosur një adresë tjetër, fondet do t'u transmetohen sulmuesve dhe rikuperimi i mëvonshëm do të ishte pothuajse i pamundur.

RAXNET Stealer ofrohet për shitje nga zhvilluesit e tij për çdo palë të interesuar. Mjeti kërcënues ka një version falas, një modalitet të ngjashmërisë me çmim 60 dollarë dhe një modalitet Builder të disponueshëm për 100 dollarë. Pasi të ekzekutohet në pajisjen e viktimave, malware mund të ndikojë në transaksione duke përdorur disa kriptovaluta të ndryshme. Natyrisht, pasojat për viktimat mund të jenë të rënda, duke shkaktuar humbje të konsiderueshme monetare.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...