Threat Database Malware Vjedhësi i BlackGuard

Vjedhësi i BlackGuard

BlackGuard Stealer është një malware info vjedhës i shkruar në gjuhën e programimit C#. Kërcënimi po ofrohet për shitje në forume të ndryshme hakerash. Krijuesit e malware kanë vendosur dy nivele pagese për klientët e tyre kriminalë kibernetikë. Qasja në BlackGuard Stealer mund të blihet për 200 dollarë në muaj ose duke bërë një pagesë një herë prej 700 dollarësh.

Aftësitë e dëmshme të kërcënimit, përfshijnë mbledhjen e informacionit të ndjeshëm, të tilla si fjalëkalimet, të dhënat e shfletuesit automatik të plotësimit, informacionin e cookie-ve dhe më shumë. BlackGuard mund të nxjerrë të dhëna nga aplikacione të shumta kripto-portofolësh, të tilla si Atomic Wallet, Electrum, Ethereum, Litecoin Core, Monero, Jaxx dhe Zcash nëse ato janë të instaluara në sistem. Për më tepër, malware mund të hyjë në kuletat e instaluara në Chrome ose në shfletuesin Edge. Objektivat përfshijnë Binance, BitApp, Metamask, XinPlay dhe më shumë, në Chrome dhe Aubetas, Math, Metamask, Ronin, Yoroi dhe ZilPay në Edge.

Aplikacionet e përdoruesve të tjerë nuk janë gjithashtu të sigurt nga infiltrimi i BlackGuard Stealer. Dyqani i njohur i lojërave kompjuterike Steam ose klientët Discord, Telegram dhe Pidgin mund të kenë të dhënat e tyre të komprometuara. Edhe klientët VPN duke përfshirë NordVPN, OpenVPN dhe PROtonVPN, mund të preken nga BlackGuard Stealer. Së fundi, lista e aplikacioneve të synuara përfshin klientët FTP, si TotalCommander, FileZilla dhe WinSCP. Është e qartë se një infeksion BlackGuard Stealer mund të ketë pasoja të rënda për viktimat.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...