Vetë lule.xyz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 13,713
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 68
Parë për herë të parë: September 7, 2022
Parë për herë të fundit: September 3, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Flowerself.xyz është një uebsajt mashtrues që përhap një nga taktikat më të njohura në internet të bazuara në shfletues. Ashtu si shumë nga faqet e tjera të panumërta të dyshimta të këtij lloji, Flowerself.xyz gjithashtu shfrytëzon funksionin legjitim të njoftimeve shtytëse për të ofruar reklama të padëshiruara te përdoruesit dhe për të gjeneruar përfitime monetare për operatorët e saj në proces. Ky mashtrim mbështetet në mashtrimin e përdoruesve për të shtypur butonin e shfaqur 'Lejo' duke fshehur qëllimet e vërteta të faqes pas skenarëve të ndryshëm të rremë.

Mesazhet e sakta që përdoruesit mund të hasin në faqen e internetit mashtruese mund të ndryshojnë, bazuar në disa faktorë, si adresa e tyre specifike IP ose vendndodhja. Megjithatë, një nga skenarët që haset më shpesh konsiston në faqen e dyshimtë të internetit që pretendon se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA me mesazhe të tilla si "Shtypni Lejo për të verifikuar që nuk jeni robot". Flowerself.xyz është vërejtur duke përdorur një taktikë të ngjashme. Sajti pretendon se përdoruesit duhet të "Klikojnë Lejo për të vazhduar", duke nënkuptuar se përmbajtja e tij është e disponueshme vetëm pasi të shtypni butonin.

Ajo që përdoruesit mund të mos e kuptojnë është se butoni 'Lejo' ka funksione krejtësisht të ndryshme dhe klikimi i tij do të mundësojë njoftimin pushues të faqes. Kjo do t'i japë Flowerself.xyz lejet e nevojshme të shfletuesit për të filluar dërgimin e reklamave të ndryshme ndërhyrëse në pajisje. Përdoruesit rrezikojnë të prezantohen me reklama për uebsajte shtesë të pasigurta, dhurata të rreme, PUP të bezdisshëm (Programe Potencialisht të Padëshiruara), etj.

URL-të

Vetë lule.xyz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

flowerself.xyz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...