UpSearches

UpSearches

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,667
Niveli i Kërcënimit: 50 % (E mesme)
Kompjuterët e infektuar: 125
Parë për herë të parë: August 1, 2022
Parë për herë të fundit: November 15, 2022
OS/OS të prekura: Windows

UpSearches është një aplikacion ndërhyrës që studiuesit e infosec e kanë klasifikuar si rrëmbyes të shfletuesit. Rrëmbyesit e shfletuesve janë aplikacione të dyshimta që ndonjëherë mund t'u mungojnë ndonjë veçori të dobishme, pasi ky nuk është qëllimi i tyre kryesor. Në vend të kësaj, ata do të përpiqen të marrin përsipër disa cilësime të rëndësishme të shfletuesit për të promovuar dhe gjeneruar trafik artificial për një adresë uebi të sponsorizuar.

Shumica e rrëmbyesve të shfletuesit dhe adware-ve përpiqen të fshehin instalimin e tyre nga vëmendja e përdoruesve. Kjo është arsyeja pse ata mbështeten shumë në taktikat e diskutueshme të shpërndarjes, të tilla si paketat e softuerit ose instaluesit/përditësimet krejtësisht të rreme. Nëse përdoruesit nuk i kontrollojnë me kujdes të gjitha opsionet e instalimit, ata mund të mos kuptojnë se artikuj shtesë janë dorëzuar në pajisjet e tyre.

Kur UpSearches vendoset në sistem, ai do të marrë kontrollin e faqes kryesore të shfletuesit, faqen e skedës së re dhe motorin e parazgjedhur të kërkimit. Të gjitha cilësimet e prekura tani do të fillojnë të hapin adresën 'upsearches.com'. Ky është një motor kërkimi i rremë që rrëmben pyetjet e kërkimit të përdoruesve dhe tregon më pas rezultatet e marra nga burime të tjera. Kur u ekzaminua nga ekspertët, u zbulua se upsearches.co shkakton ridrejtime në motorin legjitim të kërkimit Yahoo, por kjo mund të mos jetë gjithmonë kështu. Shumë PUP të dyshimta (Programe Potencialisht të Padëshiruara) janë në gjendje të rregullojnë sjelljen e tyre bazuar në faktorë të veçantë, si adresa IP e përdoruesit, vendndodhja dhe ndoshta më shumë.

Po ngarkohet...