Topi Ransomware

Topi Ransomware Description

Një nga kopjet më të reja të STOP Ransomware quhet Topi Ransomware. Krijuesit e Topi Ransomware kanë huazuar kodin e famëkeq STOP Ransomware dhe e kanë ndryshuar atë pak për t'iu përshtatur nevojave të tyre. Familja STOP Ransomware ishte ajo më aktiveja gjatë gjithë vitit 2019, me mbi 200 kopje të kërcënimit që qarkullojnë në Web.

Përhapja dhe Kriptimi

Autorët e kërcënimeve për ransomware kanë tendencë të përdorin një shumëllojshmëri të vektorëve të infeksionit për të përhapur këto Trojans të keqe. Ka të ngjarë që metodat më të njohura të përhapjes janë fushatat e postave elektronike. Sulmuesit do t'i dërgonin përdoruesit të synuar një email që përmban një mesazh të mbushur me hile të inxhinierisë sociale. O e mesazhit të rremë është të mashtroni përdoruesin në hapjen e skedarit bashkangjitur me email. Zakonisht, skeda e bashkangjitur është e lidhur me makro, dhe lëshimi i saj do të rrezikonte sistemin e dikujt. Metodat e tjera të përdorimit të zakonshëm të përhapjes do të përfshijnë gjurmuesit përrua, azhurnime të rreme të softuerit, keqdalje, etj. Topi Ransomware do të synonte të gjitha të dhënat e përdoruesit dhe do t'i mbyllte ato me siguri duke përdorur një algoritëm kompleks të kriptimit. Të gjithë emrat e skedarëve do të ndryshohen pasi të përfundohet procesi i kriptimit. Ransomware Topi shton një përzierje '.topi' në emrat e skedarëve të bllokuar rishtas. Për shembull, një skedar me emrin 'jelly-bean.mp3' do të riemërohet në 'jelly-bean.mp3.topi'.

Shënimi Ransom

Shënimi shpërblyes i Topi Ransomware është quajtur "_readme.txt", që është një emër klasik i përdorur nga shumica e varianteve të STOP Ransomware. jektivë Në shënim, sulmuesit deklarojnë se tarifa e shpërblesës është 980 dollarë. Sidoqoftë, përdoruesit që i kontaktojnë ata brenda 72 orëve me sukses do të marrin një zbritje prej 50%, do të thotë që tarifa e shpërblesës do të ulet në 490 dollarë. Mjetet e preferuara të komunikimit të sulmuesve janë përmes postës elektronike. Janë siguruar dy adresa të postës elektronike - 'helpmanager@iran.ir' dhe 'helpmanager@firemail.cc'.

Asnjëherë nuk është ide e mirë të kontaktoni kriminelët kibernetikë ose të përpiqeni të negocioni me ta. Këta nuk janë individë të besueshëm dhe ata do të merrnin paratë tuaja me kënaqësi dhe do të zhdukeshin në perëndimin e diellit pa ju siguruar çelësin e deshifrimit që ata premtuan. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni në konsideratë marrjen e një shërbimi të njohur anti-malware i cili jo vetëm që do të largojë Topi Ransomware nga PC juaj, por gjithashtu do të mbajë të sigurt sistemin tuaj dhe të dhënat tuaja.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Topi Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Topi Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.