Ransomware Toec

Ransomware Toec Përshkrimi

Ekspertët e malware kanë vërejtur një përdorues të ri të enkriptimit të skedarëve të Trojan-it në internet. Hasshtë dhënë emri Toec Ransomware. Pas shpërndarjes së Toans Ransomware, u bë e qartë se ky është një variant i STOP Ransomware . Kjo familje e ransomware ka qenë ajo më aktive në tërësinë e vitit 2019. Kriminelë të panumërtë kibernetikë kanë zgjedhur të ndërtojnë kopje të STOP Ransomware dhe t'i shpërndajnë ato në internet. Fatkeqësisht, nuk ka lëshuar mjete falas të deshifrimit për shumicën e tyre.

Përhapja dhe Kriptimi

Nuk është e qartë se cila metodë e shpërndarjes kanë zgjedhur autorët e Toec Ransomware që të përdorin. Disa ekspertë spekulojnë që emailet e spamit mund të jenë në qendër të fushatës Toec Ransomware. Emailet e Spam-it të përdorura për përhapjen e kërcënimeve të ransomware shpesh përmbajnë një mesazh të mbushur me hile të inxhinierisë sociale, qëllimi i të cilit është të shtyjë përdoruesin të hapë skedarin bashkangjitur. Lessshtë e panevojshme të thuhet, shtojca mbart skedarin e korruptuar të Trojan-që bllokon skedarin, dhe hapja e tij do të infektonte sistemin tuaj. Disa nga metodat e tjera të zakonshme të shpërndarjes së kërcënimeve të ransomware përfshijnë azhurnimet e aplikimeve fals, kopjet pirate të rreme të mjeteve të njohura të programeve kompjuterike dhe gjurmuesit përrues. Ransomware Toec do të skanojë sistemin tuaj në kërkim të të dhënave që përputhen me kërkesat e tij. Shumica e kërcënimeve të këtij lloji sigurohen që të synojnë sa më shumë lloje skedarësh, pasi kjo do të garantonte dëmtimin maksimal të hostit të kompromentuar. Tjetra, Toec Ransomware do të fillojë procesin e saj të enkriptimit. Kur ky Trojan që bllokon të dhënat kodon një skedar, ai do të ndryshojë emrin e tij. Ransomware Toec shton një shtesë ".toec" në skedarët e prekur. Kjo do të thotë që nëse keni pasur një skedar audio, i cili quhej 'Dhjetor-Dream.mp3' para sulmit, emri i skedarit tuaj do të ndryshohej në 'December-Dream.mp3.toec' kur sulmi të ketë përfunduar.

Shënimi Ransom

Ransomware Toec do të lëshojë një shënim shpengimi në desktopin e viktimës me emrin '_readme.txt'. Ransomware Toec nuk largohet nga rruga e mirëkuptuar e shumicës së kopjeve STOP Ransomware. Sulmuesit kërkojnë një tarifë shpërblese prej 890 dollarë, por pretendojnë se viktimat që marrin kontakt me ta në hapësirën prej 72 orësh me sukses, vetëm do të duhet të paguajnë gjysmën e çmimit, do të thotë që tarifa e shpërblesës do të ulet në 490 dollarë. Autorët e Toec Ransomware deklarojnë se ata janë të gatshëm të zhbllokojnë një skedar falas. Kjo është përdorur si provë se sulmuesit kanë një çelës pune të deshifrimit dhe janë të aftë të kthejnë dëmin e bërë në të dhënat e përdoruesit. Ekzistojnë dy adresa të postës elektronike për viktimat - 'salesrestoresoftware@firemail.cc' dhe 'salesrestoresoftware@gmail.com'.

Ne do t'ju këshillojmë me forcë të shmangni çdo kontakt me crooks në internet si ata që janë përgjegjës për Ransomware Toec. Pavarësisht se ju premtojnë se do t'ju sigurojnë çelësin e deshifrimit që ju nevojitet, nëse i paguani ato, ata me siguri do të humbasin interesin për të bashkëpunuar sa më shpejt që të marrin paratë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shikoni në marrjen e një mjeti të njohur kompjuterik anti-virus që do t'ju ndihmojë të fshini Toec Ransomware nga kompjuteri juaj dhe të siguroheni që të mos bëheni viktimë e ransomware në të ardhmen.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.