Takecontent.net

Takecontent.net Përshkrimi

Lloji: Adware

Takecontent.net është një faqe interneti mashtruese që nuk ofron ndonjë shërbim domethënës për vizitorët e saj. Në vend të kësaj, qëllimi kryesor i faqes është të gjenerojë përfitime monetare për operatorët e saj duke kryer fushata reklamuese ndërhyrëse. Për të arritur planin e tij, Takecontent.net duhet së pari të mashtrojë përdoruesit që të abonohen pa e ditur në njoftimet e tij push.

Interneti është përmbytur me faqe interneti mashtrimi që funksionojnë në mënyrë praktikisht identike me Takecontent.net. Një nga skenarët e rremë që është abuzuar nga shumica e tyre konsiston në pretendimin se po bëni një kontroll CAPTCHA. Përdoruesve u paraqiten imazhe që përmbajnë robotë dhe udhëzime të ngjashme me:

' Kliko Lejo nëse nuk je robot '

' Shtypni Lejo për të verifikuar që nuk jeni robot'

Takecontent.net gjithashtu është vërejtur të përdorë një taktikë të ndryshme. Ajo shtiret sikur një video e orientuar nga të rriturit e titulluar "VideoAdult.mp4" po has një problem që po e pengon atë të luhet. Sajti pretendon se përdoruesit duhet ' Shtypin butonin Lejo, për të vazhduar .'

Natyrisht, pavarësisht se çfarë deklarojnë mesazhet e shfaqura, rezultati përfundimtar do të jetë gjithmonë që përdoruesit që shtypin butonin do të japin leje të rëndësishme të shfletuesit për faqen. Më pas, Takecontent.net do të jetë në gjendje të dërgojë reklama të dyshimta dhe të dyshimta në sistem. Reklamat e krijuara që lidhen me burime të tilla të dyshimta zakonisht promovojnë destinacione më të pasigurta, ku përdoruesit mund të hasin dhurata të rreme, skema phishing, platforma të dyshimta të orientuara nga të rriturit dhe më shumë. Reklamat gjithashtu mund të përpiqen të shpërndajnë PUP të ndryshëm ndërhyrës (Programe Potencialisht të Padëshiruara) duke i paraqitur ato si aplikacione në dukje të dobishme.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.