StormCry Ransomware

StormCry Ransomware po kërcënon softuerin e krijuar për të enkriptuar skedarët në kompjuterin e viktimës, duke i bërë ato të paarritshme derisa të paguhet një shpërblim. Ky ransomware shton shtesën e skedarit '.stormous' në skedarët e enkriptuar, që është një tregues i qartë i infeksionit. Sulmuesit kërkojnë një shpërblim prej 300 dollarësh në Bitcoin dhe ofrojnë udhëzime specifike për pagesën dhe kontaktin.

Karakteristikat kryesore

 1. Zgjerimi i skedarit : StormCry Ransomware shton shtesën '.stormous' në të gjithë skedarët e koduar pas infektimit. Për shembull, një skedar me emrin document.docx do të riemërtohet në document.docx.stormous.
 2. Mesazhet e shpërblesës : Dy mesazhe shpërblyese krijohen në sistemin e infektuar:
  • readme.html
  • pleas_readme@.txt
 3. Kërkesa për shpërblesë : Shpërblesa e kërkuar është 300 dollarë, e pagueshme në Bitcoin.
 4. Udhëzimet e pagesës :
  • Adresa e portofolit Bitcoin: 1DzX3w6Fb8yd78UMnWxfjnPQ14jWpEtVSA
  • Mënyra e kontaktit: @StormousBot në Telegram

Mesazh i detajuar për shpërblesë

Mesazhet e shpërblesës, të quajtura zakonisht readme.html dhe pleas_readme@.txt, përmbajnë informacionin e mëposhtëm:

'Të gjithë skedarët tuaj janë të koduar nga StormCry Ransomware.

Për të rivendosur skedarët tuaj, duhet të paguani 300 dollarë në Bitcoin në adresën e mëposhtme:

Portofoli i Bitcoin: 1DzX3w6Fb8yd78UMnWxfjnPQ14jWpEtVSA

Pas pagesës, na kontaktoni përmes Telegramit në @StormousBot për udhëzime të mëtejshme mbi deshifrimin e skedarëve tuaj.'

Çfarë duhet të bëni kur infektoheni nga StormCry Ransomware

 1. Mos e paguani shpërblimin : Këshillohet shumë që të mos paguani shpërblimin. Nuk ka asnjë garanci se autorët e sulmuesve do të japin çelësin e deshifrimit edhe pasi të bëhet pagesa. Për më tepër, pagesa e shpërblimit inkurajon aktivitetet kriminale dhe financon sulme të mëtejshme.
 • Shkëputeni nga rrjeti : Shkëputni menjëherë pajisjen e infektuar nga interneti dhe çdo rrjet me të cilin është lidhur. Kjo ndihmon në parandalimin e përhapjes së ransomware në pajisjet e tjera në rrjet.
 • Identifikoni Ransomware : Konfirmoni që ransomware është me të vërtetë StormCry duke kontrolluar shtesat e skedarëve dhe mesazhet e krijuara për shpërblesë.
 • Raportoni sulmin : Raportoni sulmin ransomware tek agjencitë lokale të zbatimit të ligjit dhe të sigurisë kibernetike. Kjo mund të ndihmojë autoritetet të gjurmojnë sulmuesit dhe të parandalojnë incidente të mëtejshme.
 • Rivendosja nga rezervimi : Nëse keni një kopje rezervë të të dhënave të fundit, rivendosni skedarët tuaj nga rezervimi. Sigurohuni që rezervimi të jetë i pastër dhe të mos jetë i infektuar nga ransomware.
 • Përdorni mjetet e deshifrimit : Kontrolloni nëse ka mjete të disponueshme deshifrimi për StormCry Ransomware.
 • Ndihmë profesionale : Nëse nuk jeni në gjendje të deshifroni skedarët tuaj ose t'i rivendosni ato nga rezervimi, merrni parasysh të kërkoni ndihmë nga profesionistë të sigurisë kibernetike që janë të specializuar në rikuperimin e ransomware.
 • Përmirësoni masat e sigurisë :
  • Përditësimi i softuerit : Mbani sistemin tuaj operativ dhe të gjithë softuerin të përditësuar me arnimet më të fundit të sigurisë.
  • Përdorimi i softuerit anti-malware : Instaloni dhe përditësoni rregullisht softuerin anti-malware.
  • Rezervimi rregullisht : Rezervoni rregullisht të dhënat tuaja në një disk të jashtëm ose hapësirë ruajtëse në renë kompjuterike.
  • Edukoni përdoruesit : Trajnoni punonjësit dhe përdoruesit se si të njohin emailet e phishing dhe metodat e tjera të zakonshme të shpërndarjes së ransomware.
 • StormCry Ransomware është një kërcënim që mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme në të dhënat personale dhe organizative. Duke kuptuar karakteristikat e tij dhe duke ndjekur hapat e rekomanduar, viktimat mund të zbusin ndikimin dhe të zvogëlojnë gjasat e sulmeve të ardhshme. Mos harroni se parandalimi dhe gatishmëria janë thelbësore në luftën kundër ransomware.

  Mesazhi i plotë i shpërblesës i lënë nga StormCry Ransomware për viktimat e tij thotë:

  'Oops. Your files have been encrypted!


  Time remaining for payment:

  About bitcoin How to buy bitcoin?
  Contact Us


  Download decryption tool


  What is happend ?


  Your important files are encryption.Many of your documents,photos ,videos,database and other files are no longer accessible because they have been encrypted.Maybe you are busy looking for a way to recover your file,but do not waste your time.Nobody can recover your files without our decryption

  Can I Recover My Files?

  Sure.We guarantee that you can recover all your files safely and easily.But you have not so enough time.You can decrypt some of your files for free. Try now by clicking .But if you want to decrypt all your files,you need to pay.You only have 3 days to submit the payment.After that the price will be doubled.Also,if you don't pay in 7 days,you won't be able to recover your files forever.We will have free events for users who are so poor that they couldn't pay in 6 months

  How Do I Pay?

  Payment is accepted in Bitcoin only. To contact the owner of the key and for more information, contact us via the Telegram bot @StormousBot. Please check the current price of Bitcoin and buy some Bitcoin. Then send the correct amount to the specified address. After payment, click . The appropriate time to check in is from 9:00 AM to 11:00 AM.

  Send $300 to this address: 1DzX3w6Fb8yd78UMnWxfjnPQ14jWpEtVSA


  To decrypt your files, you must first download a decryption software. Follow the instructions after payment to get the software and decryption key.'

  SpyHunter zbulon dhe heq StormCry Ransomware

  Detajet e sistemit të skedarit

  StormCry Ransomware mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
  # Emri i skedarit MD5 Zbulimet
  1. file.exe f0514037777ec49400b7ac301ea70c52 0

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...