Spark Ransomware

Spark Ransomware Përshkrimi

Kriminelët kibernetikë po përdorin një kërcënim të gjurmuar si Spark Ransomware për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij. Për shkak të algoritmit kriptografik me forcë ushtarake të përdorur në rutinën e kriptimit të kërcënimit, skedarët e prekur lihen në një gjendje krejtësisht të papërdorshme. Rimëkëmbja pa akses në çelësin e nevojshëm të deshifrimit që zotërohet nga sulmuesit është pothuajse i pamundur.

Përdoruesit e prekur do të vërejnë se pothuajse të gjithë skedarët e ruajtur në pajisjet e dëmtuara tani kanë një shtesë të re skedari - '.spark', bashkangjitur emrave të tyre origjinalë. Për më tepër, kërcënimi shkatërrues do të shfaqë një shënim shpërblimi me udhëzime nga operatorët e tij. Mesazhi që kërkon shpërblim do t'u paraqitet përdoruesve në formën e një dritareje që shfaqet.

Përmbledhja e Ransom Note

Sipas udhëzimeve të dhëna në dritaren pop-up, viktimat e Spark Ransomware do të duhet të paguajnë një shpërblim duke përdorur kriptomonedhën Bitcoin, nëse duan të marrin çelësat e deshifrimit nga sulmuesit. Shuma e saktë e shpërblimit do të përcaktohet pasi të vendoset kontakti me hakerët nëpërmjet adresës së tyre të emailit në 'notvalidemailadress.ransom@gmail.com.' Dritarja kërcyese përmban gjithashtu një kohëmatës numërimi mbrapsht, duke treguar kohën që ata kanë ende për të përfunduar pagesën. Shënimi i Spark Ransomware paralajmëron se çdo modifikim në skedarët e koduar mund të çojë në humbje të përhershme të të dhënave. I njëjti paralajmërim gjithashtu, me sa duket, është i vlefshëm nëse viktimat përpiqen të mbyllin pajisjen e komprometuar.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit është:

' Çfarë nuk shkon me dosjet e mia?

Skedarët tuaj janë të koduar dhe tani jeni viktimë e ransomware Spark!
Ju ende mund t'i rikuperoni skedarët tuaj, por do t'ju duhet të paguani për një çelës të veçantë që ju lejon të deshifroni skedarët.
Ju mund ta blini çelësin e deshifrimit nga adresa jonë e emailit. Thjesht shkruani në emailin tonë dhe ne do t'ju dërgojmë udhëzime.
Sigurohuni që të mos çaktivizoni ose modifikoni skedarët e koduar! Nëse e bëni këtë, skedarët tuaj nuk do të rikuperohen! Mos e fikni as kompjuterin!

RREZIK I HUMBJES DHE TË DËMIMIT TË TË DHËNAVE TË SISTEMIT PAS FIKJES SË KOMPJUTERIT!

SI MUND TË PAGUAJ?

Pagesa do të bëhet me takim në adresën e emailit të dhënë.
Na dërgoni të gjitha informacionet për atë që ndodhi dhe më pas na dërgoni shumën në bitcoin.
Ju duhet të keni një adresë bitcoin. Nëse nuk dini si të merrni adresën e bitcoin, klikoni në "Mos keni një adresë bitcoin".

notvalidemailadress.ransom@gmail.com '