Smartopc.xyz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 18,143
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 305
Parë për herë të parë: August 22, 2022
Parë për herë të fundit: September 7, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Smartopc.xyz është një faqe interneti mashtruese. Ai ndjek sjelljen e faqeve të tjera të panumërta të ngjashme të pabesueshme që të gjitha përpiqen të shfrytëzojnë funksionin legjitim të shfletuesit të njoftimeve shtytëse për përfitime monetare. Në thelb, taktika e përhapur nga këto sajte sillet rreth mashtrimit të përdoruesve për t'u abonuar pa e ditur në njoftimet shtytëse të faqes specifike. Në mënyrë tipike, kjo arrihet përmes mesazheve mashtruese dhe mashtruese që fshehin qëllimin e vërtetë të faqes.

Smartopc.xyz, për shembull, mund të përshëndesë vizitorët e tij me mesazhe të ngjashme me:

'Click 'Allow' to continue'

'Click 'Allow' to watch the video'

Kur përdoruesit ndjekin udhëzimet që presin të kenë akses në përmbajtjen shtesë të premtuar, në vend të kësaj ata do të mundësonin njoftimin e sajtit. Si rezultat, smartopc.xyz mund të fillojë të japë reklama të ndryshme të padëshiruara në sistem. Përdoruesit ka të ngjarë të prezantohen me reklama që promovojnë destinacione shumë të dyshimta. Nuk është e pazakontë që faqet e internetit mashtruese të promovojnë skema phishing ose mbështetje teknike, dhurata të rreme, platforma të dyshimta bastesh/lojërash në internet dhe më shumë.

URL-të

Smartopc.xyz mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

smartopc.xyz

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...