Smartcaptcha.lart

Smartcaptcha.lart Përshkrimi

Lloji: Adware

Smartcaptcha.top bashkohet me radhët e të gjitha uebsajteve të tjera të dyshimta që ekzistojnë për të vetmen arsye të shfrytëzimit të veçorisë legjitime të shfletuesit të njoftimeve shtytëse. Këto faqe funksionojnë në një mënyrë praktikisht identike dhe përdorin taktika të ngjashme mashtruese dhe të klikimeve për të maskuar qëllimet e tyre të vërteta.

Kur përdoruesit zbarkojnë në Smartcaptcha.top, ata ka të ngjarë të shohin mesazhe të rreme dhe mashtruese që do t'i udhëzojnë ata të shtypin butonin "Lejo". Pothuajse të gjithë skenarët e rremë të përdorur nga këto faqe mashtrimi përmendin se përdoruesit duhet të klikojnë në butonin. Megjithatë, efekti i supozuar mund të ndryshojë në bazë të skenarit të paraqitur aktualisht. Për shembull, Smartcaptcha.top mund të pretendojë se përdoruesit duhet të klikojnë 'Lejo' për të kaluar një kontroll CAPTCHA. Herë të tjera, këto sajte mund të thonë se butoni do t'u sigurojë përdoruesve qasje në një video, do të nisë shkarkimin e një skedari të paspecifikuar ose do të çojë në përmbajtje të kufizuar për moshën ose për të rritur.

Në realitet, përdoruesit do të abonohen në njoftimet shtytëse të faqes specifike që ka të ngjarë të marrin formën e reklamave të shumta të padëshiruara. Përdoruesve mund t'u shfaqen reklama për faqe shtesë mashtrimi, portale phishing, platforma që përhapin PUP invazive (Programe Potencialisht të Padëshiruara), si p.sh. adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe më shumë. Në të vërtetë, Smartcaptcha.top mund të shkaktojë ridrejtime në një sajt të dyshimtë që ekzekuton një skemë false dhurimi të ngjashme me skemën "Amazon Loyalty Program".

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.