"Skedarët e sistemit ndryshuan" Mashtrim pop-up

"Skedarët e sistemit ndryshuan" Mashtrim pop-up Përshkrimi

Shfaqjet "System Files Altered" shoqërohen me një taktikë që përpiqet të mashtrojë përdoruesit për të blerë një abonim për një shërbim të pavërtetë, të dyshimtë ose të rremë. Strategjia kryesore e këtyre dritareve kërcyese është shfaqja e mesazheve dhe sinjalizimeve mashtruese për malware të rremë ose jo-ekzistues, trojanë ose softuer të dyshimtë.

Pop-up-et mund të përpiqen t'i shtojnë legjitimitet pretendimeve të tyre të rreme, duke pretenduar se vijnë nga një burim me reputacion. Në një rast, faqja është vërejtur të pretendojë se Avira ka zbuluar një Trojan të pranishëm në pajisjen e përdoruesit. Përdoruesit duhet të kenë parasysh se Avira nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me këto mesazhe të pabesueshme dhe se asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë vetë skanimin e malware. Mesazhe të tjera të rreme që mund të shfaqë mashtrimi kërcyes 'System Files Altered' përfshijnë pretendime për softuer të dyshimtë të gjetur në pajisje ose që skedarët e rëndësishëm të sistemit janë modifikuar pa autorizim.

Edhe nëse produktet e promovuara nëpërmjet skemave dhe mjeteve të tjera të ngjashme të dyshimta janë legjitime, përdoruesit duhet të përmbahen nga ndjekja e udhëzimeve të treguara. Në vend të kësaj, nëse jeni vërtet i interesuar për aplikacionin, vizitoni një burim zyrtar dhe jo një faqe interneti të rastësishme në të cilën keni zbritur gjatë shfletimit.