Baza e të dhënave të kërcënimeve Mac Malware Shfletuesi është i infektuar me Njoftim Scam

Shfletuesi është i infektuar me Njoftim Scam

Njoftimi që shpall "Shfletuesi është i infektuar - Virusi është gjetur" është një shembull tipik i një mesazhi mashtrues. Këto njoftime shpesh maskohen si paralajmërime ose sinjalizime sigurie, duke u përpjekur të imitojnë mesazhe legjitime nga shfletuesi ose softueri i sigurisë. Megjithatë, këto njoftime mashtruese gjenerohen zakonisht nga faqe interneti jo të besueshme dhe shërbejnë si kanale për taktikat online. Qëllimi i tyre kryesor është të detyrojnë përdoruesit në veprime specifike, shpesh duke nxitur një ndjenjë urgjence ose frikë në lidhje me kërcënimin e supozuar të sigurisë. Përdoruesit duhet t'u qasen mesazheve të tilla me kujdes dhe skepticizëm për të shmangur që të bien pre e taktikave ose të ndërmarrin pa dashje veprime që mund të rrezikojnë sigurinë e sistemit të tyre të shfletuesit.

Mos i besoni pohimeve të bëra nga njoftime të dyshimta

Ekziston një mori uebsajtesh mashtruese me qëllimin kryesor për të mashtruar vizitorët për të dhënë leje për të marrë njoftime. Duke përdorur teknika të klikimeve, këto sajte shpesh përdorin taktika të tilla si pretendimi se përdoruesve u rekomandohet të klikojnë butonin "Lejo" për të vërtetuar se nuk janë robotë. Pasi të jepet leja, këto faqe interneti mashtruese shpesh përmbytin përdoruesit me paralajmërime të falsifikuara për viruse, duke i paraqitur ato si alarme autentike. Këto njoftime përdorin taktika të frikësimit, duke krijuar një ndjenjë të rreme urgjence duke pretenduar praninë e viruseve ose kërcënimeve të tjera të sigurisë në pajisjen e përdoruesit.

Objektivi themelor pas këtyre njoftimeve mashtruese është shfrytëzimi i shqetësimeve të përdoruesve për sigurinë e pajisjes së tyre, duke i joshur ata të ndërmarrin veprime të dëmshme pa e ditur. Klikimi mbi këto njoftime është i pasigurt, sepse ato mund t'i çojnë përdoruesit në faqet e internetit të pasigurta të krijuara për t'i bindur ata se kompjuterët e tyre janë të infektuar. Këto faqe mashtruese simulojnë skanime të rreme të sistemit, që supozohet se 'zbulojnë' viruse ose kërcënime të tjera dhe i nxisin vizitorët të ndjekin hapat e dhënë. Pajtueshmëria me këto udhëzime shpesh rezulton që përdoruesit të drejtohen drejt lidhjeve të anëtarësimit. Filialet pas këtyre faqeve fitojnë komisione kur vizitorët paguajnë për abonimet e softuerit përmes faqeve të tyre.

Është thelbësore të theksohet se kompanitë legjitime nuk përdorin faqe interneti mashtruese ose njoftime për të promovuar produktet ose shërbimet e tyre.

Për më tepër, paralajmërimet ose njoftimet e rreme nga faqet e dyshimta mund të çojnë në forma të tjera të faqeve të internetit mashtruese. Këto mund të përfshijnë faqe mashtruese të mbështetjes teknike që pretendojnë se adresojnë çështje fiktive të virusit, faqe phishing që synojnë të grabisin kredencialet e hyrjes ose informacionin personal, dhe dyqane mashtruese në internet që miratojnë produkte të falsifikuara. Për më tepër, përdoruesit mund ta gjejnë veten të ridrejtuar në faqet që presin lotari të rreme ose mashtrime llotarie, me qëllim që të mashtrojnë individët që të zbulojnë detaje të ndjeshme ose të bëjnë pagesa të pajustifikuara. Ndërgjegjësimi dhe kujdesi janë thelbësore për t'u mbrojtur nga rënia pre e praktikave të tilla mashtruese në internet.

Si të ndaloni njoftimet ndërhyrëse që të vijnë në pajisjet tuaja?

Për të ndaluar njoftimet ndërhyrëse në pajisjet e përdoruesve, pavarësisht nga shfletuesi specifik, përdoruesit mund të ndjekin udhëzimet e përgjithshme për të menaxhuar cilësimet e njoftimeve. Këtu është një qasje gjithëpërfshirëse:

  • Shkoni te cilësimet e shfletuesit tuaj : Hapni shfletuesin tuaj dhe gjeni menynë e cilësimeve. Kjo përfaqësohet nga një ikonë ingranazhi në këndin e sipërm djathtas ose lart majtas, tre pika ose vija.

Kërkoni opsione që lidhen me cilësimet e faqes ose përmbajtjes brenda menysë së cilësimeve të shfletuesit. Këtu mund të kontrolloni lejet për njoftimet.

Brenda cilësimeve të sajtit ose përmbajtjes, gjeni seksionin që lidhet posaçërisht me njoftimet. Mund të etiketohet si 'Njoftimet' ose 'Përmbajtje' në varësi të shfletuesit.

  • Rishikimi i cilësimeve të njoftimit të aplikacionit (Pajisjet celulare) : Për pajisjet celulare, menaxhoni njoftimet e aplikacionit në cilësimet e pajisjes. Kjo zakonisht gjendet në seksionin "Njoftimet" ose "Aplikacionet", në varësi të sistemit operativ.
  • Rishikoni rregullisht lejet : Rishikoni dhe menaxhoni periodikisht lejet e aplikacioneve dhe uebsajteve në pajisjen tuaj. Hiqni lejet e panevojshme për aplikacionet ose sajtet e uebit që nuk i përdorni ose nuk i besoni më.
  • Jini të kujdesshëm me kërkesat e dritareve kërcyese : Tregoni kujdes kur faqet e internetit ju kërkojnë të lejoni njoftimet. Shmangni klikimin "Lejo" pa marrë parasysh nëse dëshironi të merrni njoftime nga ai sajt i caktuar.
  • Përdorni shtesat e shfletuesit : Merrni parasysh përdorimin e shtesave ose shtesave të shfletuesit që bllokojnë ose menaxhojnë njoftimet në mënyrë më gjithëpërfshirëse. Këto mjete mund të ofrojnë opsione shtesë kontrolli dhe personalizimi.
  • Qëndroni të informuar për hemes : Jini të vetëdijshëm për taktikat mashtruese të përdorura nga faqet e internetit për të mashtruar përdoruesit për të aktivizuar njoftimet. Shmangni përfshirjen me dritare kërcyese ose kërkesa që pretendojnë probleme urgjente sigurie.

Duke ndjekur këto hapa të përgjithshëm, përdoruesit mund të marrin në mënyrë efektive kontrollin e cilësimeve të tyre të njoftimeve, duke reduktuar gjasat për të marrë sinjalizime ndërhyrëse në pajisjet e tyre.

Shfletuesi është i infektuar me Njoftim Scam Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...