Threat Database Adware ShareAdvantage

ShareAdvantage

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 23
Parë për herë të parë: March 2, 2022
Parë për herë të fundit: March 20, 2023

Kriminelët kibernetikë vazhdojnë të mbështeten në familjen AdLoad për të krijuar aplikacione adware që synojnë kompjuterët Mac. Aplikacionet ndërhyrëse janë krijuar kryesisht për të vepruar si adware, duke ofruar reklama të shumta të bezdisshme dhe të padëshiruara në sistem dhe duke gjeneruar të ardhura për operatorët e tyre. Për të shmangur lejimin e PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara) në pajisjet e tyre, përdoruesit duhet të kenë gjithmonë kujdes kur kanë të bëjnë me paketat e softuerit ose instaluesit/përditësimet e softuerit të marra nga burime të paprovuara.

Pasi të vendoset plotësisht në Mac, ShareAdvantage, ashtu si anëtarët e tjerë të familjes AdLoad , mund të ndikojë rëndë përvojën e përdoruesit. Aplikacionilication mund të jetë përgjegjës për krijimin e pop-up-eve të ndryshme mashtruese, banderolat, lidhjet në tekst dhe më shumë. Reklamat mund të injektohen në faqet e internetit të palidhura në një përpjekje për t'i bërë ato të duken më legjitime. Vetë reklamat mund të përdorin taktika të ndryshme inxhinierike sociale për të joshur përdoruesit të ndërveprojnë me ta. Përdoruesit mund të shkaktojnë ridrejtime të detyruara në faqet e internetit të dyshimta apo edhe të pasigurta ose të fillojnë shkarkime të padëshiruara. Duhet të theksohet se mashtruesit gjithashtu mund të përdorin aplikacione legjitime në një përpjekje për të fituar komisione për çdo shitje të bërë përmes reklamës.

Adware dhe PUP-të e tjerë shpesh janë të pajisur me disa nivele të aftësive të gjurmimit të të dhënave. Në shumicën e rasteve, aplikacioni ndërhyrësLidhjet kufizohen vetëm në marrjen e të dhënave të lidhura me shfletimin, të tilla si historitë e shfletimit dhe kërkimit të përdoruesit. Megjithatë, ka nga ato PUP që gërmojnë më thellë dhe mbledhin detajet e pajisjes (adresën IP, vendndodhjen gjeografike, llojin e pajisjes, ISP, etj.) ose madje përpiqen të aksesojnë informacionin e plotësimit automatik të ruajtur në shfletuesit e instaluar. Kjo mund të nënkuptojë potencialisht se kredencialet e llogarisë së përdoruesit, informacioni bankar ose detajet e pagesës mund të paketohen dhe transmetohen në një server në distancë të kontrolluar nga operatorët e PUP-së.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...