Secureform.xyz

Secureform.xyz, pavarësisht nga emri i tij, nuk ka asnjë lidhje me sigurinë. Në vend të kësaj, qëllimi kryesor i faqes është shpërndarja e përmbajtjes së dyshimtë për përdoruesit e saj dhe përpjekja për t'i bindur ata që të abonohen në shërbimet e saj të njoftimit shtytës. Ndërsa ky është një veçori legjitime që lejon faqet që të ofrojnë përditësime në kohë për përdoruesit në lidhje me temat ose zhvillimet përkatëse, ai është përdorur gjithashtu si pjesë e një taktike popullore të bazuar në shfletues.

Faqet e panumërta të diskutueshme tregojnë klikim ose mesazhe mashtruese për të maskuar qëllimet e tyre të vërteta dhe për të joshur përdoruesit që të abonohen nën pretendime të ndryshme të rreme. Shumë prej tyre krijojnë përshtypjen se po bëjnë një kontroll CAPTCHA ose duke klikuar butonin e shfaqur 'Lejo' do të rezultojë që përdoruesit të kenë akses në përmbajtje shtesë.

Sigurisht, asnjë nga këto nuk është e vërtetë. Në realitet, përdoruesit do të abonohen në njoftimet shtytëse të faqespa vetëdije dhe më pas bëhen të ndjeshëm ndaj marrjes së reklamave të ndryshme jo të besueshme. Sa i përket Secureform.xyz në veçanti, faqja është vërejtur të shfaqë përmbajtje të orientuara nga të rriturit që ka shumë të ngjarë të çojnë në uebsajte të dyshimta të palëve të treta.

Përdoruesit këshillohen të shmangin ndërveprimin ose me Secureform.xyz ose reklamat që ai krijon ose rrezikojnë të dërgohen në uebsajte të tjera mashtrimi, dhurata të rreme, skema phishing dhe më shumë.

Në trend

Po ngarkohet...