Scanandclean.xyz

Scanandclean.xyz Përshkrimi

Lloji: Adware

Faqja e internetit Scanandclean.xyz nuk është vendosur në internet për t'u ofruar vizitorëve të saj ndonjë përmbajtje domethënëse ose shërbim të dobishëm. Jo, kjo faqe interneti mashtruese ekziston vetëm për të përhapur taktika të ndryshme në internet. Në fakt, studiuesit e sigurisë kibernetike kanë konfirmuar se faqja përhap variante të 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' dhe "Windows 10 juaj është i infektuar me mashtrime me viruse".

Të dyja skemat konsistojnë në shfaqjen e sinjalizimeve të shumta false dhe mesazheve mashtruese për përdoruesit në një përpjekje për t'i trembur ata që të instalojnë një aplikacion të promovuar ose të blejnë një licencë për një zgjidhje legjitime sigurie. Për t'i bërë paralajmërimet e rreme të sigurisë të duken më urgjente dhe serioze, faqja e internetit mashtruese do të pretendojë sikur ato janë lëshuar nga një burim me reputacion si Norton, McAfee ose Microsoft. Natyrisht, asnjë nga tre kompanitë nuk ka lidhje me faqet e internetit të mashtrimit dhe as nuk përdorin taktika të tilla të fshehta në promovimin e produkteve të tyre. Mbani në mend se Scanandclean.xyz gjithashtu mund të gjenerojë një dritare kërcyese me rezultatet e një skanimi të supozuar të kërcënimit që ka zbuluar kërcënime të shumta malware në pajisjen e përdoruesit. Kjo është gjithashtu krejtësisht e rreme, pasi asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë skanime sigurie vetë.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se faqet jo të besueshme si Scanadnclean.xyz mund të promovojnë produkte reale. Në këto raste, qëllimi i mundshëm i mashtruesve është të fitojnë komisione të paligjshme, bazuar në çdo blerje të kryer përmes faqes së tyre të internetit. Përdoruesit e interesuar të provojnë produktin e reklamuar duhet ta shkarkojnë ose ta blejnë atë nga një dyqan aplikacionesh me reputacion dhe jo nga ndonjë uebsajt i rastësishëm që kanë hasur gjatë shfletimit.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.