ROGER Ransomware

ROGER Ransomware Description

Shumë hilevistë në internet po zhyten në krijimin e kërcënimeve për shpifje, pasi kjo shpesh perceptohet si një mënyrë e shpejtë për të fituar para në dorë me shumë pak rrezik për të përballuar ndonjë pasojë negative. Shumica e krimeve kibernetike të nivelit të ulët kanë tendencë të mos ndëshkohen, gjë që shërben vetëm për të tunduar individë më me hije që të marrin pjesë në aktivitete të paligjshme në internet. Ndër malware më të njohurat që rri në internet janë Trojans që bllokojnë të dhënat, i njohur edhe si kërcënime për ransomware. Një nga familjet më operative të ransomware në tërë vitin 2019 është familja Dharma Ransomware . Kohët e fundit, ekspertët e sigurisë në internet kanë zbuluar një kopje krejt të re të Dharma Ransomware të quajtur ROGER Ransomware. Fatkeqësisht, Dharma Ransomware ende nuk është i dekriptueshëm me ndonjë mjet falas, që do të thotë se viktimat e RGOMOMware ROGER nuk mund të rikuperojnë të dhënat e tyre duke përdorur një mjet falas të dekriptimit.

Përhapja dhe Kriptimi

ROGER Ransomware ka të ngjarë të përhapet përmes azhurnimeve të rreme të softuerëve, gjurmuesve të torrenteve, kopjeve pirate të falsifikuar të mjeteve të ligjshme të programeve ose fushatave të postës elektronike në masë. Sidoqoftë, tani për tani, këto mbeten si spekulime pasi ne nuk kemi informacion për të konfirmuar metodat e infeksionit të përdorura në shpërndarjen e Ransomware ROGER. Sapo ROGER Ransomware infiltron sistemin tuaj, ai do të bllokojë të gjitha të dhënat e pranishme - imazhet, skedarët audio, dokumentet, videot, prezantimet, spreadsheets, bazat e të dhënave, arkivat, etj. Pasi të keni bllokuar një skedar ROGER Ransomware, ju nuk do të keni më mundësi perdore. Të gjithë skedarët e koduar nga RGOMOMware ROGER do të kenë emrin e tyre të ndryshuar. Ky Trojan i bllokimit të skedarëve shton një '.id- . [Backdata.company@aol.com]. Shtrirja e ROGER deri në fund të emrave të skedarëve të bllokuar.

Shënimi Ransom

Kur të përfundojë procesi i kriptimit të Ransomware ROGER, kërcënimi do të lëshojë një mesazh shpërblesë që ndodhet në dy skedarë të quajtur 'Info.hta' dhe 'FILES ENCRYPTED.txt'. Mesazhi i shpërblesës është mjaft konciz. Autorët e ROGER Ransomware nuk përmendin një shumë specifike, e cila do të kërkohet si një tarifë shpërblesë, por mund të jeni të sigurt që ata do të përpiqen t'ju shantazhojnë në dhënien e parave. Ata e sqarojnë se transaksioni duhet të bëhet përmes Bitcoin. Shumica e hajdutëve në internet preferojnë të përdorin monedhat e huaja në vend të metodave të zakonshme të pagesës, pasi kjo i ndihmon ata të ruajnë anonimitetin e tyre dhe të shmangin ndëshkimin me ligj. Theshtë dhënë një adresë e-mail për viktimat - 'backdata.company@aol.com'.

Shtë më mirë të qëndroni larg nga hilevave në internet. Edhe viktimat që vendosin të paguajnë tarifën e shpërblesës shpesh mbeten me duar bosh pasi që kriminelët kibernetikë zakonisht humbasin interesin për të bashkëpunuar pasi të marrin pagesën që ata kërkuan. Nëse keni rënë viktimë e ROGER Ransomware, duhet të merrni në konsideratë përdorimin e një zgjidhje me reputacion antivirus për të larguar kërcënimin nga kompjuteri juaj në mënyrë të sigurt.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with ROGER Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like ROGER Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.