ReviewWebpageClick

Pas analizimit të aplikacionit ReviewWebpageClick, studiuesit e sigurisë kibernetike identifikuan karakteristika ndërhyrëse, duke përfshirë shfaqjen e reklamave të padëshiruara për përdoruesit dhe mbledhjen e mundshme të informacionit. Rrjedhimisht, ata e kanë kategorizuar ReviewWebpageClick si adware të pabesueshëm. Veçanërisht, ky aplikacion është krijuar me një fokus specifik në shënjestrimin e pajisjeve Mac. Shpërndarja e një softueri të tillë shpesh përfshin metoda të dyshimta të dizajnuara për të mashtruar përdoruesit që ta instalojnë padashur atë në sistemet e tyre.

Adware si Rishikimi i faqes në ueb, Klikoni Shpesh në Rreziqet e Rritjes së Privatësisë

Këshillohet fuqimisht të mos u besoni reklamave të krijuara nga ReviewWebpageClick për shkak të natyrës së tyre të pabesueshme dhe rreziqeve të mundshme që ato paraqesin për përdoruesit. Këto reklama janë të njohura për natyrën e tyre ndërhyrëse, duke u shfaqur si pop-up, banderola ose promovime mashtruese. Përdoruesit duhet të tregojnë kujdes pasi këto reklama mund të çojnë në skema të ndryshme mashtruese, të tilla si oferta mashtruese, dhurata të rreme ose reklama mashtruese që premtojnë zbritje ose çmime joreale.

Reklamat e shfaqura nga ReviewWebpageClick mund t'i çojnë përdoruesit në faqe interneti jo të besueshme të krijuara për të vjedhur informacione personale ose financiare, faqe interneti phishing që përpiqen të mashtrojnë përdoruesit për të zbuluar të dhëna të ndjeshme ose faqe interneti që promovojnë produkte ose shërbime mashtrimi. Për më tepër, përdoruesit mund të ridrejtohen në faqet e përmbytura me reklama shtesë.

Klikimi në reklama të tilla mund t'i ridrejtojë përdoruesit në faqe interneti mashtruese ose t'i shtyjë ata të shkarkojnë softuer potencialisht të dëmshëm në pajisjet e tyre. Prandaj, rekomandohet fuqimisht që përdoruesit të përmbahen nga bashkëveprimi me çdo reklamë që vjen nga ReviewWebpageClick.

Duke i shtuar rreziqeve të mundshme që vijnë nga këto reklama, ReviewWebpageClick mund të mbledhë të dhëna të ndryshme të përdoruesve pa pëlqimin. Kjo përfshin historikun e shfletimit, pyetjet e kërkimit, adresat IP, identifikuesit e pajisjes dhe detajet e mundshme personale si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet. Të dhënat e grumbulluara mund t'u shiten palëve të treta ose të keqpërdoren në mënyra të tjera, si vjedhja e identitetit. Përdoruesve u kërkohet të ushtrojnë vigjilencë dhe të bëjnë gjithçka që nevojitet për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë e tyre në internet.

Tregoni gjithmonë kujdes kur instaloni aplikacione nga burime të panjohura

Adware dhe programet potencialisht të padëshiruara (PUP) shpesh mbështeten shumë në taktika të dyshimta të shpërndarjes për të depërtuar në sistemet e përdoruesve. Këto taktika janë krijuar për të mashtruar ose manipuluar përdoruesit që të instalojnë pa vetëdije softuerin. Këtu janë disa metoda të zakonshme të përdorura nga adware dhe PUP:

  • Softuer i bashkuar : Adware dhe PUP shpesh bashkohen me softuer në dukje të ligjshëm që përdoruesit e shkarkojnë qëllimisht. Gjatë procesit të instalimit, përdoruesit mund të anashkalojnë ose të mos kuptojnë plotësisht programet shtesë që përfshihen, duke çuar në instalim të paqëllimshëm.
  • Softueri falas dhe Shareware : Adware dhe PUP-të shpesh rikthehen në aplikacione falas ose shareware. Përdoruesit mund të shkarkojnë një program në dukje të padëmshëm, të pavetëdijshëm se ai vjen i bashkuar me adware të padëshiruar. Natyra e lirë e softuerit mund të joshë përdoruesit, duke i bërë ata më të prirur të anashkalojnë shtesat e mundshme të bashkuara.
  • Reklamat mashtruese dhe dritaret kërcyese : shpërndarësit e reklamave mund të përdorin reklama mashtruese në internet, dritare kërcyese ose sinjalizime të rreme të sistemit që inkurajojnë përdoruesit të klikojnë mbi to. Këto taktika mashtruese mund të pretendojnë se ofrojnë përditësime të sistemit, skanime sigurie ose shërbime të tjera në dukje të dobishme, por në vend të kësaj, ato çojnë në instalimin e programeve reklamuese të padëshiruar.
  • Inxhinieria Sociale : Disa adware dhe PUP përdorin metoda të inxhinierisë sociale për të mashtruar përdoruesit për t'i instaluar ato. Kjo mund të përfshijë mesazhe mashtruese, paralajmërime të rreme rreth dobësive të sistemit ose kërkesa që imitojnë përditësimet legjitime të softuerit.
  • Butonat e shkarkimit të rremë : Shpërndarësit e reklamave shpesh krijojnë faqe interneti me butona të rremë shkarkimi që ngjajnë me ato të ligjshme. Përdoruesit mund të klikojnë pa dashje në këta butona mashtrues, duke besuar se po shkarkojnë një skedar ose program të dëshiruar, vetëm për të përfunduar me adware në sistemin e tyre.
  • Bashkëngjitjet dhe lidhjet me email : Adware dhe PUP mund të shpërndahen përmes bashkëngjitjeve ose lidhjeve të pasigurta të postës elektronike. Përdoruesit mund të marrin emaile në dukje të padëmshme që i inkurajojnë ata të aksesojnë një bashkëngjitje ose të klikojnë në një lidhje, duke çuar në instalimin e softuerit të padëshiruar.
  • Shërbimet e rreme të sistemit : Shpërndarësit e adware ndonjëherë krijojnë mjete të rreme të optimizimit të sistemit ose softuer antivirus që pretendojnë se përmirësojnë performancën ose sigurinë e sistemit. Përdoruesit që pranojnë këto pretendime mund të përfundojnë duke instaluar adware në vend të softuerit legjitim.

Në përmbledhje, adware dhe PUP mbështeten në një sërë taktikash mashtruese, duke shfrytëzuar besimin e përdoruesve, mungesën e ndërgjegjësimit dhe dëshirën për softuer të lirë ose tërheqës për të fituar akses të paautorizuar në sistemet e tyre. Përdoruesit këshillohen të tregojnë kujdes, të përdorin programe sigurie me reputacion dhe të shqyrtojnë instalimet e softuerit për të parandaluar infiltrimin e paqëllimshëm të adware dhe PUP.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...