RelianceTask

RelianceTask Përshkrimi

Lloji: Adware MacOS

Studiuesit e Infosec po paralajmërojnë përdoruesit e Mac për një aplikacion të ri, ndërhyrës të njohur si RelianceTask. Programi i përket familjes pjellore të adware AdLoad dhe ka shumë të ngjarë të ngarkohet me dërgimin e reklamave të padëshiruara në Mac të përdoruesve. Në shumicën e rasteve, aplikacione të dyshimta, si ky, po përhapen nëpërmjet taktikave të dyshimta. Në fund të fundit, përdoruesit nuk kanë gjasa të instalojnë me dëshirë PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) në kompjuterët e tyre. Në vend të kësaj, krijuesit e këtyre aplikacioneve mbështeten në metoda, të tilla si grumbullimi i softuerit ose instaluesit/përditësimet e rreme.

Nëse RelianceTask është vendosur me sukses në Mac, mund të jetë përgjegjës për një fluks reklamash të bezdisshme. Përveç ndërprerjes së përvojës së përdoruesit në pajisje, këto reklama mund të promovojnë destinacione jo të besueshme apo edhe të pasigurta. Nuk është e pazakontë që aplikacionet adware të gjenerojnë reklama për faqe interneti mashtrimi, dhurata të rreme, portalet e phishing, platformat e lojërave të dyshimta/basteve dhe më shumë.

Sidoqoftë, përdoruesit duhet të kenë parasysh se PUP-të shpesh kanë aftësi shtesë pushtuese. Si rezultat, këto aplikacione mund të mbledhin vazhdimisht informacion nga pajisja dhe t'ia transmetojnë atë operatorëve të tyre. Përdoruesit rrezikojnë të monitorohen aktivitetet e tyre të shfletimit, të fshihen detajet e pajisjes dhe, në rastet më serioze, të dhënat konfidenciale të nxjerra nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve (detajet bankare, kredencialet e llogarisë, informacioni i pagesës, etj.).

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.