Threat Database Rogue Websites 'Lortia e çmimeve nga rrjeti social Instagram' Scam

'Lortia e çmimeve nga rrjeti social Instagram' Scam

Mashtruesit po përpiqen të përfitojnë nga përdoruesit që nuk dyshojnë përmes një faqeje false për dhurata. Skema paraqitet si një lotari e supozuar e çmimeve të organizuar nga rrjeti social Instagram. Sidoqoftë, përdoruesit duhet të paralajmërohen se Instagram nuk ka asnjë lidhje me këtë mashtrim dhe emri i tij shfrytëzohet si një mënyrë për t'i shtuar legjitimitet pretendimeve të mashtruesve.

Mesazhi çorientues pop-up u tregon vizitorëve të faqes se ata janë zgjedhur për të marrë pjesë në tërheqjen e çmimeve fitimprurëse dhe të shtrenjta, duke përfshirë kompjuterë, pajisje celulare dhe shpërblime në para deri në 5000 dollarë. Përdoruesit e zgjedhur do të kenë 3 shanse për të zgjedhur një kuti dhuratë fituese. Sigurisht, nëse kjo tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, kjo është për shkak se e gjithë dhurata është e rreme dhe asnjë nga shpërblimet nuk ekziston.

Operatorët e taktikës 'Lartaria e çmimeve nga rrjeti social Instagram' ka të ngjarë të kryejnë një operacion phishing në një përpjekje për të marrë informacion privat ose konfidencial nga viktimat e tyre. Përdoruesve mund t'u kërkohet të japin emrat e tyre, adresat, llogaritë e postës elektronike, numrat e telefonit dhe detaje të tjera nën pretendimin se informacioni është i nevojshëm për dërgimin e shpërblimeve të supozuara.

Këto taktika zakonisht u kërkojnë përdoruesve të paguajnë tarifa jo-ekzistente të 'transportit' ose 'transportit'. Më pas, mashtruesit mund të shfrytëzojnë informacionin e marrë për të kryer mashtrime të ndryshme ose thjesht të paketojnë të gjitha detajet e mbledhura dhe t'i ofrojnë për shitje palëve të treta që mund të përfshijnë organizata kriminale kibernetike.

Mesazhet që përdoruesit mund të ndeshen si pjesë e mashtrimit "Lartaria e çmimeve nga rrjeti social Instagram" mund të jenë të ngjashme me:

'Pjesëmarrje në short
Më shumë se 100 njësi pajisje kompjuterike dhe celulare, si dhe 50 çmime në para që variojnë nga 50 deri në 5000 dollarë amerikanë

Gjithçka që duhet të bëni është të hapni kutinë e duhur të dhuratës.

Ju keni 3 përpjekje, fat të mirë!

Ju mund të merrni pjesë në promovim vetëm një herë

Lotaria e çmimeve nga rrjeti social Instagram!

Urime dhe suksese!'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...