Threat Database Ransomware Qqmt Ransomware

Qqmt Ransomware

Analiza e kërcënimit të Qqmt Ransomware ka konfirmuar se është një variant më shumë i bazuar në familjen famëkeqe të malware STOP/Djvu . Kriminelët kibernetikë duket se ende po përdorin këtë lloj të veçantë malware për krijimin e kërcënimeve të reja. Në fund të fundit, megjithëse variantet e ndryshme kanë disa veçori që i veçojnë ato nga njëra-tjetra, të gjitha ato ruajnë aftësitë e forta të kriptimit që lidhen me këtë familje malware. Në të vërtetë, pajisjet e infektuara nga Qqmt Ransomware do t'i nënshtrohen enkriptimit të të dhënave që do t'i lërë pothuajse të gjitha dokumentet, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave, fotot dhe më shumë, në një gjendje të papërdorshme dhe të paarritshme.

Kërcënimi do të shënojë çdo skedar të përpunuar duke shtuar një shtesë të re - '.qqmt' në emrin e tij origjinal. Viktimat e prekura gjithashtu do të vërejnë shfaqjen e papritur të një skedari teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjen e thyer. Skedari përmban një shënim shpërblesëje që detajon udhëzimet e aktorëve të kërcënimit përgjegjës për sulmin e ransomware.

Në shënim, kriminelët kibernetikë saktësojnë se shpërblimi që ata kërkojnë të paguajnë kap vlerën e 980 dollarëve. Megjithatë, kjo shumë fillestare potencialisht mund të reduktohet me 50% nëse viktimat e kërcënimit vendosin kontakte me hakerët brenda 72 orëve. Si pjesë e mesazhit të tyre, përdoruesit e prekur mund të dërgojnë një skedar të vetëm të koduar për t'u zhbllokuar falas. Tre kanale komunikimi janë përmendur në shënim - dy adresa emaili ('restorealldata@firemail.cc' dhe 'gorentos@bitmessage.ch') dhe një llogari Telegram ('@datarestore').

Përdoruesit që debatojnë nëse duhet të kontaktojnë kriminelët kibernetikë duhet të kenë parasysh se bërja e kësaj mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme. Hakerët mund të marrin paratë dhe të ikin pa i zhbllokuar të gjitha të dhënat e koduara. Ata gjithashtu mund të përpiqen të përfitojnë më tej nga viktimat e prekura që çojnë në çështje shtesë të privatësisë ose sigurisë.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të Qqmt është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotot, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-WbgTMF1Jmw
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen tuaj të postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
restorealldata@firemail.cc

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
gorentos@bitmessage.ch

Llogaria jonë në Telegram:
@datarestore

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...