Threat Database Phishing Pop-ups "Konkursi i kërkimit Chrome 2022".

Pop-ups "Konkursi i kërkimit Chrome 2022".

"Konkursi i Kërkimit të Chrome 2022" shfaq dritare mashtruese kërcyese të përhapura përmes një faqe interneti mashtrimi. Qëllimi i operatorëve të faqes është më shumë gjasa që të marrin informacion privat nga përdorues që nuk dyshojnë përmes mesazheve të rreme dhe mashtruese.

Kjo taktikë përpiqet të bindë këdo që ulet në të se ka bërë kërkimin e 5 miliardtënë mënyrë specifike dhe tani kanë të drejtë të marrin një shpërblim mjaft tërheqës, si një kartë dhuratë Google, Amazon ose Apple, Apple Watch ose një çmim tjetër tërheqës. Për të krijuar më tej një imazh të legjitimitetit, faqja e mashtrimit përfshin edhe dëshmi nga fituesit e supozuar të mëparshëm. Ajo gjithashtu mund të pretendojë se fituesi i mëparshëm ka marrë një televizor të shtrenjtë Samsung Ultra HD.

Natyrisht, të gjitha pretendimet e bëra nga dritaret kërcyese të 'Chrome Search Contest 2022' janë të rreme dhe nuk duhen besuar. Në fund të fundit, nuk ekziston një gjë e tillë si Konkursi i Kërkimit të Chrome. Përdoruesve që bien në grackën e joshur nga premtimi për të marrë një shpërblim fitimprurës, me shumë mundësi do t'u kërkohet të fusin informacione të ndryshme delikate, si detajet e kartës së kreditit/debitit, kredencialet e emailit ose adresat personale. Ata gjithashtu mund të nxiten të blejnë një abonim për shërbime të dyshimta, të panevojshme dhe potencialisht ndërhyrëse.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...