'Please find attached receipt' Email Scam

'Please find attached receipt' Email Scam Përshkrimi

Një taktikë phishing që konsiston në shpërndarjen e emaileve joshëse për përdoruesit që nuk dyshojnë është identifikuar nga ekspertët e sigurisë kibernetike. Emailet e shpërndara pretendojnë sikur ka një problem me adresën e kompanisë në faturën e fundit të dërguar nga përdoruesi. Kur viktimat përpiqen të klikojnë në skedarin PDF të bashkangjitur për të parë këtë problem të supozuar, ato dërgohen në një faqe interneti phishing.

Uebfaqja e rreme u kërkon vizitorëve të fusin kredencialet e llogarisë së tyre të emailit (emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, etj.) për të vazhduar. Megjithatë, të gjitha informacionet e dhëna do të bëhen të arritshme për mashtruesit, në mënyrë që ata të vazhdojnë ta shfrytëzojnë atë në mënyra të shumta. Ata mund të hyjnë në adresën e emailit të lidhur dhe të gjithë informacionin në të. Mashtruesit gjithashtu mund të përpiqen të komprometojnë llogari të tjera që i përkasin viktimave, të tilla si ato për platformat e mediave sociale, aplikacionet financiare dhe më shumë. Përndryshe, informacioni privat i fituar mund të ofrohet për shitje në forumet e hakerëve të nëndheshëm, ku grupe të tjera kriminale kibernetike mund ta përdorin atë për qëllimet e tyre.