Picprosto.click

Picprosto.click Përshkrimi

Lloji: Adware

Picprosto.click është një faqe tjetër e dyshimtë që përpiqet të përfitojë nga funksioni legjitim i shfletuesit të njoftimeve shtytëse. Faqja mbështetet në klikime dhe mesazhe manipuluese për të maskuar qëllimet e saj të vërteta. Në të vërtetë, nën pretendime të ndryshme të rreme, përdoruesit do të drejtohen drejt shtypjes së butonit të shfaqur 'Lejo' dhe abonimit pa vetëdije në njoftimet shtytëse të faqes. Më pas, faqja do të jetë në gjendje të dërgojë reklama të shumta të bezdisshme dhe të pabesueshme në pajisjet e përdoruesve.

Në mënyrë tipike, faqet e mashtrimit si Picprosto.click nuk hapen qëllimisht. Në vend të kësaj, përdoruesit i ndeshen si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga rrjetet mashtruese të reklamave. Ridrejtimet e padëshiruara mund të shkaktohen gjithashtu nga PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që mund të fshihen brenda pajisjes. Në rastin e Picprosto.click, studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan gjithashtu se faqja po promovohej përmes një lidhjeje të shpërndarë përmes mesazheve të postës elektronike të padëshiruara.

Pasi të hapet, faqja do të shfaqë një mesazh të ngjashëm me:

' Foto
Për të hapur foton klikoni "Merr akses" dhe në dritaren që hapet konfirmo veprimin duke klikuar "Lejo"!

Megjithatë, përdoruesit mund të hasin edhe mesazhe të tjera mashtruese. Në fund të fundit, këto faqe të dyshimta ndonjëherë mund të përshtatin sjelljen e tyre bazuar në disa faktorë të tillë si adresa IP e përdoruesit, vendndodhja, lloji i shfletuesit, etj.

Çdo reklamë e krijuar nga burime të panjohura ose të paprovuara duhet të trajtohet me kujdes. Ata ka të ngjarë të promovojnë destinacione jo të besueshme që mund të përfshijnë më shumë faqe mashtrimi, skema phishing, dhurata të rreme, platforma të dyshimta të orientuara nga të rriturit dhe më shumë. Përdoruesve mund t'u paraqiten gjithashtu oferta joshëse për aplikacione në dukje të dobishme që rezultojnë të jenë pak më shumë se PUP të maskuar.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.