Threat Database Rogue Websites Personal-scan.com

Personal-scan.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 7,093
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 670
Parë për herë të parë: July 24, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Personal-scan.com nuk ekziston për t'u ofruar vizitorëve të tij informacione përkatëse ose faktike se si mund t'i mbajnë pajisjet e tyre të sigurta. Sidoqoftë, faqja pretendon se ka skanuar pajisjet e tyre dhe ka gjetur kërcënime të shumta malware. Fatkeqësisht, asnjë faqe nuk mund ta kryejë vetë një skanim të tillë dhe të gjitha pretendimet e bëra nga Personal-scan.com janë krejtësisht të rreme dhe të fabrikuara. Në fakt, ato janë pjesë e një taktike të njohur në internet që gjendet në shumë faqe interneti mashtruese.

E njohur si 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!', kjo skemë e veçantë shfrytëzon gjithashtu emrin, logon, markën, etj., të një shitësi të njohur sigurie si McAfee ose Norton. Qëllimi është që alarmet dhe paralajmërimet e rreme të sigurisë të duken sikur vijnë nga një burim legjitim. Sigurisht, asnjëra nga të dy kompanitë nuk ka lidhje me faqe të tilla të dyshimta.

Qëllimi i mashtruesve ka të ngjarë të jetë gjenerimi i përfitimeve monetare nëpërmjet tarifave të paligjshme të komisioneve. Shuma që ata fitojnë mund të bazohet në numrin e transaksioneve të kryera përmes faqes mashtruese. Një tjetër opsion përfshin përdorimin e alarmeve të rreme të sigurisë për t'i shtyrë përdoruesit të shkarkojnë dhe instalojnë një aplikacion të promovuar.

Ajo që përdoruesit duhet të mbajnë mend është se edhe nëse u paraqitet një produkt softuer vërtet i dobishëm që ata janë të interesuar ta provojnë, ata duhet të marrin përsëri aplikacionin nga një burim me reputacion. Nëse është e mundur, ata duhet të shmangin ndjekjen e udhëzimeve të një faqe interneti të rastësishme që kanë hasur gjatë shfletimit në internet.

URL-të

Personal-scan.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

personal-scan.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...