Threat Database Potentially Unwanted Programs Zgjerimi i shfletuesit 'Letër'

Zgjerimi i shfletuesit 'Letër'

Shtesa e shfletuesit 'Paper' është një aplikacion i dyshimtë që përpiqet të bindë përdoruesit se instalimi i tij do të përmirësojë përvojën e tyre të shfletimit. Fatkeqësisht, menjëherë pas kësaj, përdoruesit do të kuptojnë se zgjerimi i shfletuesit 'Paper' është pak më shumë se një adware tjetër. Këto aplikacione ndërhyrëse janë krijuar për të gjeneruar fitime për operatorët e tyre nëpërmjet dërgimit të reklamave të shumta të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve.

Numri i madh dhe shpeshtësia në të cilën shfaqen reklamat mund të prishin aktivitetet normale të kryera në pajisjet e prekura. Më e rëndësishmja, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur kanë të bëjnë me reklama të lidhura me burime të paprovuara ose të dyshimta. Reklamat ka të ngjarë të promovojnë destinacione të dyshimta që mund të përfshijnë mbështetje teknike ose taktika phishing, dhurata të rreme, faqe të errëta të orientuara nga të rriturit dhe sajte të tjera të ngjashme të pabesueshme. Klikimi në reklamat e paraqitura gjithashtu mund të rezultojë në ridrejtime të detyruara në sajte potencialisht të pasigurta.

Aplikacionet adware gjithashtu vërehen shpesh për të mbledhur të dhëna të ndryshme nga sistemet ku janë instaluar. Përdoruesve mund t'u spiunohen aktivitetet e tyre të shfletimit, detajet e pajisjes të grumbullohen dhe të transmetohen, madje edhe kredencialet e ndjeshme të llogarisë ose detajet bankare të nxjerra nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve. Adware, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të (Programet Potencialisht të Padëshiruara) shpesh mbështeten në teknikat e qëndrueshmërisë që sigurojnë praninë e tyre të zgjatur dhe e bëjnë heqjen e tyre manuale shumë më të vështirë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...