Pamje dritare

Viewndow është një aplikacion që premton se 'u mundëson përdoruesve të mbajnë dritaret e zgjedhura gjithmonë në krye të dritareve të tjera.' Në Policinë e tij të Privatësisë, Viewndow pretendon se "Për qëllimin për t'ju ofruar akses në Aplikacion dhe për të siguruar performancën e synuar të tij, dhe funksionimin e duhur të SDK-së së integruar, ne duhet të mbledhim një sasi të kufizuar të të dhënave tuaja personale që lidhen me ju dhe pajisjen tuaj:

  1. Lloji i sistemit operativ të përdorur;
  2. gjendja e karikimit të pajisjes;
  3. statusi i baterisë së pajisjes;
  4. Informacioni i rrjetit në lidhje me llojin e lidhjes së përdorur në pajisje (ethernet, wi-fi, etj.);
  5. Adresa juaj IP.

Megjithëse pretendon se informacioni i mbledhur do të fshihet, Viewndow nuk është lloji i faqes së internetit që duhet besuar veçanërisht duke marrë parasysh metodat që përdor për të hyrë në një kompjuter të synuar. Operatorët e tij mund ta përfshijnë atë në instalimin e një aplikacioni popullor ose Viewndow mund të aksesohet kur përdoruesi i kompjuterit viziton një faqe interneti të komprometuar ose klikon në një reklamë të dëmtuar dhe meqenëse informacioni i mbledhur mund të përdoret për të kryer veprime të dëmshme, përdoruesit e prekur duhet të heqin Viewndow nga makineritë e tyre sa më shpejt aq më mirë.

Viewndow klasifikohet si PUP (Programi i Padëshiruar Ndoshta) dhe, si i tillë, heqja e tij do të jetë më e sigurt nëse ekzekutohet nga një program i besueshëm anti-malware.

Pamje dritare Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Po ngarkohet...