Threat Database Malware OnlyFans Ransomware

OnlyFans Ransomware

Ransomware OnlyFans është një kërcënim që përpiqet të zhvasë para nga viktimat e tij në atë që duket të jetë një skemë ransomware. Sidoqoftë, pas analizimit të kërcënimit, studiuesit e infosec zbuluan se OnlyFans mbështetet kryesisht në mashtrime dhe mashtrime dhe imiton vetëm aktivitetet që lidhen me kërcënimet e ransomware. Në të vërtetë, OnlyFans Ransomware është i paaftë të kodojë të dhënat e viktimës së tij, pasi nuk përmban një rutinë enkriptimi si pjesë e kodit të tij.

Në vend të kësaj, OnlyFans do të shfaqë një shënim të gjatë shpërblimi që kombinon aspektet tipike të një mesazhi që kërkon shpërblim me frikën e rreme që gjenden në operacionet e mashtrimit me email. Mesazhi i lënë nga sulmuesit thotë se viktima është gjetur të përpiqet të shkarkojë në mënyrë të paligjshme materiale pornografike dhe përmbajtje me të drejtë autori nga platforma OnlyFans. Për të shmangur një vizitë nga FBI, përdoruesit e prekur udhëzohen të paguajnë një shpërblim në Bitcoin.

Po aq të rreme janë edhe pretendimet e mëvonshme se skedarët e ruajtur në sistemin e infektuar janë bllokuar nëpërmjet enkriptimit. Për të krijuar presion të mëtejshëm ndaj viktimës për të paguar, shënimi thotë se në tre ditë shpërblimi i kërkuar do të dyfishohet në çmim. Përveç kësaj, nëse kalojnë 7 ditë pa pagesë nga përdoruesit, të dhënat e supozuara të bllokuara do të bëhen të parikuperueshme. Shënimi përfundon me shumën e saktë të kërkuar nga hakerët - 0.06564322 BTC, e cila vlen rreth 2600 dollarë. Siç thamë, asnjë nga pretendimet e bëra nga OnlyFans Ransomware nuk është real dhe viktimat nuk duhet të ndjekin asnjë nga udhëzimet e lëna nga kërcënimi.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit është:

' Bypass vetëm nga tifozët

Ooops, ju u përpoqët të kryeni një krim!

Skedarët tuaj janë të koduar.

Ju nuk duhet të riprodhoni, shpërndani, modifikoni, krijoni vepra derivative të, shfaqni publikisht, performoni publikisht, ripublikoni, shkarkoni, ruani ose transmetoni ndonjë nga materialet në faqen e internetit onlyfans.com.

A jam në telashe?
Po, FBI-ja do të informohet se po përpiqeni të shkarkoni në mënyrë të paligjshme pornografi dhe të shkelni materiale me të drejtë autori.
Kjo mund të shmanget duke paguar shumën e treguar të Bitcoin.

Çfarë ndodhi me kompjuterin tim?
Skedarët tuaj të rëndësishëm janë të koduar.
Shumë nga dokumentet, fotot, videot, bazat e të dhënave dhe skedarët e tjerë nuk janë më të aksesueshëm sepse janë të koduar. Ndoshta jeni të zënë duke kërkuar një mënyrë për të rikuperuar skedarët tuaj, por mos e humbni kohën tuaj. Askush nuk mund t'i rikuperojë skedarët tuaj pa shërbimin tonë të deshifrimit.

A mund t'i rikuperoj skedarët e mi?
Sigurisht. Ne garantojmë se mund t'i rikuperoni të gjithë skedarët tuaj në mënyrë të sigurt dhe të lehtë. Por ju nuk keni aq kohë të mjaftueshme.
Ju mund të deshifroni disa nga skedarët tuaj falas. Provoni tani duke klikuar.
Por nëse doni të deshifroni të gjithë skedarët tuaj, duhet të paguani.
Keni vetëm 3 ditë për të dorëzuar pagesën. Pas kësaj çmimi do të dyfishohet.
Gjithashtu, nëse nuk paguani për 7 ditë, nuk do të mund t'i rikuperoni skedarët tuaj përgjithmonë.
Ne do të kemi ngjarje falas për përdoruesit që janë aq të varfër sa nuk mund të paguajnë në 6 muaj.

Si të paguaj?
Pagesa pranohet vetëm në Bitcoin. Për më shumë informacion, klikoni.
Ju lutemi kontrolloni çmimin aktual të Bitcoin dhe blini disa bitcoin. Për më shumë informacion, klikoni.
Dhe dërgoni shumën e saktë në adresën e specifikuar në këtë dritare.
Pas pagesës, klikoni. Koha më e mirë për të kontrolluar: 9:00 - 11:00 GMT nga e hëna në të premte.
Pasi të kontrollohet pagesa, mund të filloni të deshifroni skedarët tuaj menjëherë.

Kontaktoni
Nëse keni nevojë për ndihmën tonë, dërgoni një mesazh duke klikuar .

Ne ju rekomandojmë fuqimisht të mos e hiqni këtë softuer dhe të çaktivizoni antivirusin tuaj për një kohë, derisa të paguani dhe pagesa të përpunohet. Nëse antivirusi juaj përditësohet dhe e heq automatikisht këtë softuer, ai nuk do të jetë në gjendje t'i rikuperojë skedarët tuaj edhe nëse paguani!

Ju duhet të paguani:
0.06564322 BTC
'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...