Threat Database Phishing 'Njoftimi për mbylljen e adresës së emailit' Mashtrim me...

'Njoftimi për mbylljen e adresës së emailit' Mashtrim me email

Mashtruesit po shpërndajnë emaile joshëse nën maskën e një mesazhi 'Njoftimi për Mbylljen e Adresës së Email-it'. Operacioni është klasifikuar si një përpjekje phishing për të mashtruar përdoruesit në zbulimin e informacionit privat, siç janë kredencialet e tyre të emailit.

Emailet e rreme janë krijuar për t'u shfaqur si mesazhe urgjente të dërguara nga ofruesi i shërbimit të postës elektronike të përdoruesit. Ata bëjnë pretendimin e rremë se një kërkesë për të çaktivizuar llogarinë e emailit të përdoruesit është marrë dhe ajo do të hyjë në fuqi pas 12 orësh. Për të parandaluar mbylljen e supozuar të emailit të tyre, përdoruesit udhëzohen të klikojnë lidhjen 'ANULO KËRKESËN KETU'.

Lidhja do të çojë në një portal të dedikuar phishing që u kërkon vizitorëve të japin kredencialet e tyre të hyrjes me email. Të gjitha emailet dhe fjalëkalimet e futura do të vihen në dispozicion të mashtruesve, të cilët më pas mund të shfrytëzojnë të dhënat në mënyra të ndryshme, në varësi të qëllimeve të tyre të veçanta. Emaili i komprometuar mund të përdoret për të përshkallëzuar sulmin dhe për të shkelur llogari të tjera të viktimës. Sulmuesit mund të përdorin shtrirjen e tyre për të shpërndarë ngarkesa kërcënuese, për të përhapur dezinformata dhe më shumë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...