Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites Scam pop-up "Mr Beast Giveaway".

Scam pop-up "Mr Beast Giveaway".

Mashtruesit po përdorin emrin e Youtuber-it të njohur MrBeast për të joshur njerëzit që të marrin pjesë në një dhuratë false. Pop-up-et krejtësisht të rreme të Mr Beast Giveaway janë vërejtur se janë përhapur nga faqe interneti mashtruese ose jo të besueshme. Mesazhet pretendojnë se përdoruesit kanë një shans për të fituar 1000 dollarë. Megjithatë, për të marrë këtë shpërblim të supozuar, vizitorëve u kërkohet të klikojnë në butonin e shfaqur 'PRETENDIM SHPËRBIMI' dhe më pas të ndjekin udhëzimet e shfaqura në faqen e re. Një nga kushtet është shkarkimi dhe instalimi i 'aplikacioneve sponsorizuese'. Është e rëndësishme të theksohet se as Jimmy Donaldson ('MrBeast') dhe as kanali i tij në YouTube nuk kanë ndonjë lidhje me këtë skemë flagrante.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur kanë të bëjnë me skema dhuratash të këtij lloji. Mashtruesit shpesh përdorin emrat e personaliteteve të njohura ose kompanive me reputacion si një përpjekje për të tërhequr përdoruesit dhe për ta bërë taktikën të duket më legjitime. Në realitet, vizitorëve që nuk dyshojnë shpesh u kërkohet të shkarkojnë një aplikacion të dyshimtë të promovuar ose të japin informacione të ndjeshme personale. Në rastin e mashtrimit të Mr Beast Giveaway, të dy janë të pranishëm.

Së pari, mashtruesit u thonë përdoruesve të shkarkojnë ndonjë nga produktet e supozuara të softuerit të sponsorëve të dhuratave. Aplikacionet e shpërndara përmes metodave të tilla të ndërlikuara dhe të diskutueshme janë shpesh PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që pretendojnë të jenë produkte të dobishme. Në vend të kësaj, ata janë të shqetësuar kryesisht për fitimin e parave nga prania e tyre përmes adware, rrëmbyesit të shfletuesit, mbledhjes së të dhënave ose funksioneve të tjera ndërhyrëse.

Faza tjetër e taktikës Mr Beast Giveaway përfshin kërkimin e përdoruesve që të fusin adresat e tyre të emailit të lidhura me një llogari PayPal, të gjitha nën pretendimin se shpërblimi i premtuar 1000 dollarë do të dorëzohet brenda pak minutash. Sigurisht, nuk jepen para, ndërsa mashtruesit mbledhin të gjitha informacionet e dhëna nga viktimat e tyre. Në mënyrë tipike, operatorët e skemave të tilla phishing përdorin të dhënat e mbledhura për të provuar dhe komprometuar llogaritë e përdoruesve. Përndryshe, ata mund të paketojnë informacionin e marrë dhe t'ia ofrojnë për shitje çdo palë të tretë të interesuar, duke përfshirë potencialisht organizatat kriminale kibernetike.

Scam pop-up "Mr Beast Giveaway". Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...