SaveFrom.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 28
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 409,633
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: March 2, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Faqja e internetit Savefrom.net është krijuar posaçërisht për qëllimin e shkarkimit të videove nga platformat e njohura të ndarjes së videove si YouTube. Për të nisur procesin e shkarkimit, përdoruesve u kërkohet të futin lidhjen e videos, të zgjedhin një format të preferuar dhe më pas të klikojnë butonin "Shkarko". Është jetike të jesh i vetëdijshëm, megjithatë, se shkarkimi i videove nga YouTube dhe platforma të ngjashme zakonisht konsiderohet i paligjshëm.

Për më tepër, Savefrom.net përdor rrjete të ndryshme reklamimi. Rrjedhimisht, përdoruesit që hyjnë në sajt mund ta gjejnë veten të ridrejtuar në faqet e internetit të diskutueshme. Këto ridrejtime mund të çojnë në shkarkime të paqëllimta dhe t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj përmbajtjeve potencialisht të pasigurta. Është thelbësore të tregoni kujdes gjatë përdorimit të Savefrom.net për të shmangur përballjen me rreziqe të tilla.

Kini kujdes kur ndërveproni me sajte si Savefrom.net

Savefrom.net përmban një sërë reklamash dhe ndërveprimi me to mund të çojë në hapjen e faqeve të diskutueshme të internetit. Lundrimi në këto sajte dhe përfshirja me reklamat e shfaqura mund të rezultojë në shkarkimin dhe instalimin e Programeve Potencialisht të Padëshiruara (PUP).

Disa nga këto PUP mund të dizajnohen me skripta që ekzekutojnë skripte shtesë, duke çuar në shkarkimin dhe instalimin e pavullnetshëm të aplikacioneve të padëshirueshme. Faqet e aksesuara përmes Savefrom.net mund të funksionojnë gjithashtu si faqe interneti mashtruese, duke përdorur gabime të rreme, sinjalizime malware dhe njoftime mashtruese ose dritare kërcyese për të mashtruar përdoruesit për të shkarkuar PUP.

Në mënyrë tipike, këto faqe interneti mashtruese tregojnë në mënyrë të rreme se kompjuteri i vizitorit është i infektuar ose ka gabime, duke i nxitur ata të shkarkojnë aplikacione të dyshimta ose të kontaktojnë mashtruesit. Nga ana tjetër, mashtruesit mund të përpiqen më pas të mashtrojnë individët që të blejnë aplikacione të panevojshme ose të paguajnë për shërbime të dyshimta në internet. Për më tepër, ridrejtimet e iniciuara nga Savefrom.net mund t'i çojnë përdoruesit në faqet e internetit që kërkojnë leje për të shfaqur njoftime.

Fatkeqësisht, përdoruesit shpesh i japin këto leje pa e kuptuar. Pasi të jepet leja, faqja specifike e internetit fillon të bombardojë përdoruesin me njoftime të padëshiruara, pop-ups dhe reklama. Klikimi mbi këto njoftime mund të rezultojë në ridrejtime të mëtejshme drejt faqeve jo të besueshme, shkarkime të padëshiruara, instalime dhe probleme të tjera të ndryshme. Është thelbësore të tregoni kujdes gjatë lundrimit në Savefrom.net për të shmangur bërjen viktimë e këtyre rreziqeve të mundshme.

Si të merreni me njoftimet e padëshiruara të gjeneruara nga faqet e internetit mashtruese?

Hapat specifikë që duhet të ndërmerrni për të ndaluar marrjen e njoftimeve të dyshimta dhe mashtruese nga burime të paverifikuara ose jo të besueshme do të ndryshojnë, në varësi të shfletuesit specifik të internetit dhe pajisjeve që janë prekur.

Për Google Chrome në PC, ndiqni këto hapa për të menaxhuar njoftimet :

 • Klikoni në butonin Meny (tre pika) që ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.
 • Zgjidhni "Cilësimet" nga menyja, më pas lëvizni poshtë në fund dhe klikoni "Advanced".
 • Në seksionin "Privatësia dhe siguria", zgjidhni "Cilësimet e përmbajtjes" dhe më pas kliko "Njoftimet".
 • Identifikoni URL-të e dyshimta në listë. Për secilën, klikoni në tre pikat në anën e djathtë.
 • Nga opsionet e ofruara, zgjidhni ose "Blloko" ose "Hiq". Vini re se nëse zgjidhni "Hiq" dhe rivizitoni sajtin me qëllim të keq, mund t'ju kërkojë të aktivizoni përsëri njoftimet.
 • Për Google Chrome në pajisjet Android, kaloni në hapat e mëposhtëm për të trajtuar njoftimet:

  • Prekni butonin Meny (tre pika) që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe zgjidhni "Cilësimet".
  • Lëvizni poshtë dhe klikoni në "Cilësimet e faqes", më pas zgjidhni "Njoftimet".
  • Në dritaren e hapur, identifikoni të gjitha URL-të e dyshimta dhe klikoni mbi secilën veç e veç.
  • Brenda seksionit "Lejet", zgjidhni "Njoftimet" dhe kaloni butonin e kalimit në pozicionin "OFF".

  Për të menaxhuar njoftimet në Safari në një Mac, ndiqni këto hapa:

  • Klikoni në butonin 'Safari' që ndodhet në këndin e sipërm të majtë të ekranit dhe zgjidhni 'Preferencat…'
  • Shkoni te skeda "Uebsajtet" dhe zgjidhni seksionin "Njoftimet" nga paneli i majtë.
  • Skanoni për çdo URL të dyshimtë dhe, për secilën prej tyre, zgjidhni opsionin "Mohoni".

  Për të menaxhuar njoftimet në Mozilla Firefox, ndiqni këto hapa:

  • Klikoni në butonin Meny (tre shirita) që ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.
  • Zgjidhni 'Opsionet' dhe klikoni në 'Privacy & Security' në shiritin e veglave në anën e majtë të ekranit.
  • Lëvizni poshtë te seksioni "Lejet" dhe kliko butonin "Cilësimet" pranë "Njoftimeve".
 • Në dritaren e hapur, identifikoni të gjitha URL-të e dyshimta, klikoni në menunë rënëse pranë secilës dhe zgjidhni "Blloko".
 • Për Microsoft Edge, menaxhoni lejet e faqes në internet duke ndjekur këto hapa:

  • Klikoni butonin e menusë (tre pika) që ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të dritares së Edge.
  • Lëvizni poshtë, gjeni vendndodhjen dhe klikoni në "Cilësimet".
  • Lëvizni përsëri poshtë dhe klikoni "Shiko cilësimet e avancuara".
  • Nën "Lejet e faqes në internet", kliko "Menaxho".
  • Ndrysho çelësin nën çdo faqe interneti të dyshimtë për të kontrolluar lejet e tij.

  Duke ndërmarrë këto hapa, ju mund të trajtoni në mënyrë efektive lejet e uebsajteve për sajte specifike

  URL-të

  SaveFrom.net mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

  .savefrom.net

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...