Mous1.biz

Mous1.biz Përshkrimi

Lloji: Adware

Mous1.biz është një faqe interneti jo e besueshme që përdoruesit nuk ka gjasa ta vizitojnë vetë. Faqja është vetëm një shtesë tjetër në faqet e tjera të panumërta të dyshimta të krijuara për të vetmen arsye të ekzekutimit të një skeme popullore të bazuar në shfletues. Këto faqe përfitojnë nga funksioni legjitim i shfletuesit të njoftimeve shtytëse për të gjeneruar të ardhura për operatorët e tyre nëpërmjet fushatave ndërhyrëse reklamuese.

Thelbi i taktikës sillet rreth bindjes së përdoruesve për të mundësuar njoftimet shtytëse të faqes duke e maskuar atë si diçka krejtësisht të ndryshme. Skenari i rremë më i popullarizuar deri më tani, dhe ai që Mous1.biz është konfirmuar se përdor, përbëhet nga faqja e errët që pretendon se po bën një kontroll CAPTCHA. Përdoruesit kanë përshtypjen se klikimi i butonit të shfaqur 'Lejo' dhe kalimi i kontrollit të supozuar do t'u japë atyre akses në përmbajtje shtesë. Mesazhi që përdoruesit mund të shohin mund të jetë i ngjashëm me:

' Kliko Lejo nëse nuk je robot '

Natyrisht, nuk ka përmbajtje shtesë. Në vend të kësaj, përdoruesit tani ka të ngjarë t'i nënshtrohen një fluksi reklamash të padëshiruara dhe të dyshimta. Faqe të tilla si Mous1.biz shpesh gjenerojnë reklama që promovojnë destinacione më të dyshimta që mund të kenë dhurata false, skema phishing ose taktika të tjera në internet. Reklamat gjithashtu mund të promovojnë PUP të ndryshëm (Programe Potencialisht të Padëshiruara) duke i paraqitur ato si aplikacione të dobishme. Megjithatë, pasi të instalohen në pajisjet e përdoruesit, këto PUP do të aktivizojnë funksionet e tyre adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe madje edhe funksionet e mbledhjes së të dhënave.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.