Mostongou

Gjatë lundrimit në ueb, përdoruesit e kompjuterit mund të fillojnë të përjetojnë sinjalizime të shumta pop-up nga një faqe interneti e quajtur Mostongou, e cila do t'i pengojë ata të shikojnë përmbajtjen që vizitonin më parë. Megjithatë, këto sinjalizime kërcyese janë të rreme dhe klikimi mbi to do të shkaktojë instalimin e aplikacioneve të padëshiruara dhe madje edhe malware në makinën e synuar.

Përdoruesit e prekur nuk kanë nevojë të shqetësohen. Pop-up-et Mostongou po shfaqen për shkak të pranisë së një aplikacioni adware që, në një farë mënyre, mundi të hynte në kompjuterët e përdoruesve. Këto lloje adware kanë vetëm një mision, që është të gjenerojnë të ardhura për operatorët e tij nëpërmjet reklamave të klikuara. Megjithatë, zakonisht, këto reklama janë të pafiltruara dhe nëse përdoruesit e kompjuterit klikojnë mbi to, ato mund të ridrejtohen në faqet e internetit të komprometuara që promovojnë aplikacione të pasigurta dhe shërbime të shtrenjta, përveçse të shumta dhe të bezdisshme. Disa lloje adware gjithashtu mund të mbledhin informacion nga kompjuteri, gjë që përbën një rrezik privatësie.

Adware nuk konsiderohet i dëmshëm në vetvete; megjithatë, pasojat e mbajtjes së adware në kompjuter mund të mos jenë të këndshme. Kjo është arsyeja pse ekspertët e sigurisë këshillojnë heqjen e adware-ve të padëshiruar sapo të vihet re prania e tyre. Adware mund të hiqet manualisht, por mënyra më e sigurt për ta eliminuar atë është duke përdorur një mjet anti-malware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...