Threat Database Phishing Mashtrim "Sinkronizimi i kuletave" pop-up

Mashtrim "Sinkronizimi i kuletave" pop-up

Dritaret kërcyese të Sync Wallets përpiqen të bindin përdoruesit se i përkasin një dApp të ligjshëm (aplikacioni i decentralizuar). Dritaret kërcyese përshkruajnë aplikacionin e supozuar si një mënyrë për përdoruesit për të lidhur kuletat e ndryshme të kriptove Android dhe iOS. Për më tepër, shërbimi me sa duket përdor 'lidhje të thella celulare' për të lehtësuar ndërveprimin midis aplikacioneve celulare dhe shfletuesve.

Pavarësisht nga pop-up-et me pamje legjitime, përdoruesit nuk duhet të besojnë një fjalë të thënë nga Sync Wallets pasi shërbimi është krejtësisht i rremë dhe qëllimi i vetëm i faqeve të tij të lidhura është të ekzekutojë një mashtrim phishing. Përdoruesit duhet të kenë parasysh se ky mashtrim i veçantë mund të promovohet nga shumë faqe interneti mashtruese në të njëjtën kohë. Një faqe e tillë që është vërejtur për të lehtësuar mashtrimin është fixedvalidity.online, por ka më shumë gjasa vetëm një nga shumë të tjera.

Qëllimi i Sync Wallets' është të mashtrojë vizitorët që të zbulojnë detaje të ndjeshme në lidhje me llogaritë e tyre të portofolit kripto. Faqet e phishing synojnë përdoruesit e afërsisht 80 aplikacioneve të ndryshme të kriptovaleteve, duke përfshirë MetaMask, Binance Smart Chain, Coinomi, Trust, Atomic, BitPay, TrustVault dhe më shumë.

Dritaret mashtruese do t'u kërkojnë përdoruesve që vendosin të provojnë shërbimin në të vërtetë jo-ekzistues të japin kredencialet e tyre të hyrjes, frazat e kalimit, çelësat privatë, etj. Të gjitha informacionet e dhëna do të vihen në dispozicion të mashtruesve. Më pas, ata mund të abuzojnë për të marrë kontrollin mbi llogaritë e kriptovaletave të viktimës, të nxjerrin fondet e mbajtura atje dhe t'i shpërndajnë ato në portofolin e tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...