Mashtrim "Mbrojtje e avancuar nga kërcënimet e Windows...

Mashtrim "Mbrojtje e avancuar nga kërcënimet e Windows Defender".

Mashtrimi 'Windows Defender Advanced Threat Protection' është një operacion që përpiqet të mashtrojë përdoruesit që nuk dyshojnë për të thirrur një numër telefoni të dhënë. Email-et joshëse paraqiten si njoftime që vijnë nga Microsoft, në lidhje me një abonim 1-vjeçar në 'Windows Defender Advanced Threat Proteat / Firewall & Network Protection.' Emailet e rreme pretendojnë si një faturë në lidhje me transaksionin e supozuar.

Për t'i bërë përdoruesit të veprojnë sa më shpejt që të jetë e mundur, mashtruesit pretendojnë se përdoruesit do të tarifohen me shumën e majme prej 650 dollarë. Mesazhi i joshjes pretendon se Microsoft është përpjekur pa sukses të kontaktojë përdoruesin në një datë të caktuar. Tani, marrësit me sa duket kanë vetëm 24 orë për të telefonuar në numrin e telefonit të dhënë në emailet e rreme, për të biseduar me një Ekzekutiv Mbështetës dhe për të rimbursuar tarifën. Sigurisht, asnjë nga pretendimet e bëra nga këto email nuk duhet të merret seriozisht. Për më tepër, Microsoft nuk ka absolutisht asnjë lidhje me këto mesazhe dhe emri dhe marka e tij thjesht shfrytëzohen si një mënyrë për t'i bërë mesazhet mashtruese të duken më legjitime.

Përdoruesit janë të dekurajuar fuqimisht që të ndjekin udhëzimet e dhëna përmes emaileve të mashtrimit të "Windows Defender Advanced Threat Protection". Thirrja e numrit ka të ngjarë të çojë në një operator që punon për mashtruesit. Përdoruesve mund t'u kërkohet të ofrojnë një lidhje në distancë me pajisjet e tyre për të rimbursuar tarifën, si pjesë e disa skenarëve të përpunuar të rreme. Nëse janë të suksesshëm, mashtruesit mund të përdorin kërcënime të dëmshme malware, të tilla si spyware, RAT, backdoors, ransomware, etj. Mashtruesit gjithashtu mund të përdorin taktika të ndryshme inxhinierike sociale si një mënyrë për të mashtruar përdoruesit për të zbuluar informacione private ose konfidenciale.

Po ngarkohet...