Mashtrim i 'Shkëmbimit të petullave'

Mashtrim i 'Shkëmbimit të petullave' Përshkrimi

Faqja 'PancakeSwap Giveaway' operon një mashtrim ku vizitorët mashtrohen duke besuar se sasia e monedhave të kriptomonedhave CAKE që ata kontribuojnë do të dyfishohet dhe do t'u kthehet atyre. Sigurisht, ky është vetëm një variant tjetër i këtij mashtrimi të njohur në internet dhe përdoruesit që vendosin të marrin pjesë nuk do të marrin asgjë tjetër përveç humbjeve financiare.

Adresa e faqes së mashtrimit - 'pacnackewsap' është një variant i shkruar gabim i adresës origjinale të URL-së PancakeSwap. Synimi i mashtruesve është i qartë pasi ata shpresojnë që njerëzit që shkruajnë adresën e gabuar do ta gjejnë veten në faqen e mashtrimit. Këtu, vizitorëve do t'u paraqitet një skemë tipike e falsifikimit të dhuratave.

Nën pretendimin e nxitjes së adoptimit të kriptomonedhës CAKE, faqja e dyshimtë pretendon se shpërndan deri në 1 milion monedha CAKE. Pjesëmarrësve u thuhet se mund të japin një kontribut një herë midis 150 dhe 100,000 monedhave me premtimin se më pas do të marrin dyfishin e shumës së dërguar. Me çmimin aktual të kriptomonedhës, diapazoni i kontributeve të supozuara shkon nga 800 dollarë në 538 000 dollarë. Sigurisht, këto vlera ka të ngjarë të ndryshojnë pasi shumica e kriptomonedhave janë jashtëzakonisht të paqëndrueshme dhe të prirura për lëkundje të mprehta lart e poshtë grafikut.

Vlen të përsëritet se çdo sasi monedhash dërguar mashtruesve thjesht do të vidhet ndërsa përdoruesit nuk do të mbeten pa asgjë në këmbim.