Threat Database Phishing Mashtrim i 'Programit të Shpërblimit të Klientit T-Mobile'

Mashtrim i 'Programit të Shpërblimit të Klientit T-Mobile'

Faqet e internetit të dyshimta po përdorin një taktikë nën maskën e 'Programit të Shpërblimit të Klientit T-Mobile'. Klientët joshen me premtimet se janë zgjedhur për të marrë pjesë në një dhuratë, me mundësinë për të fituar një shpërblim joshës, si një Samsung Galaxy S22 ose një Apple iPad Pro. Për të krijuar një imazh ekskluziviteti, pop-up-et e rreme dhe faqja kryesore e taktikës thonë se kjo ofertë është vënë në dispozicion vetëm për 100 pjesëmarrës dhe shpërblimet janë të kufizuara. Faqet dhe pop-up-et e tyre do të shfaqin më tej logon e T-Mobile, edhe pse kompania nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me to.

Taktika të tilla të klikimeve janë të zakonshme për skemat e phishing dhe taktika "T-Mobile Customer Reward Program" nuk është përjashtim. Ai u kërkon përdoruesve t'u përgjigjen 8 pyetjeve për t'u kualifikuar për të fituar një shpërblim. Megjithatë, pas përfundimit të sondazhit të shkurtër dhe shtypjes së butonit të shfaqur 'Merre' pranë dhuratës së supozuar të fituar, përdoruesit do të dërgohen në një portal phishing duke kërkuar informacione të ndryshme personale. Faqja pretendon se ka nevojë për emrat e përdoruesve, adresat e emailit dhe numrat e telefonit. I gjithë informacioni i futur ka të ngjarë të fshihet dhe të vihet në dispozicion të operatorëve të skemës. Mbani në mend se këto skema gjithashtu mund të përpiqen të nxjerrin fondet nga viktimat e tyre në formën e transportit fals, administrimit ose tarifave të tjera të rreme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...