Threat Database Trojans Mashtrimi 'Norton LifeLock'

Mashtrimi 'Norton LifeLock'

Mashtruesit po shpërndajnë emaile joshëse që paraqiten si fatura blerjesh në një përpjekje për të mashtruar përdoruesit që nuk dyshojnë për të thirrur një numër telefoni fals. Në thelb, kjo fushatë e postës elektronike të padëshiruar mund të përfshihet në kategoritë e mbështetjes teknike, phishing dhe taktikave të rimbursimit, në varësi të qëllimeve të sakta të operatorëve të saj.

Email-et joshëse, në këtë rast të veçantë, paraqiten sikur vijnë nga PayPal. Përdoruesit do të shohin detajet e një blerjeje të supozuar të produktit softuerik Norton LifeLock Family Security për 10 pajisje për një çmim total blerjeje prej $450. Emaili përmend në katër raste të ndryshme se përdoruesit që dëshirojnë të anulojnë porosinë duhet të telefonojnë në numrin e telefonit të dhënë. Është me rëndësi jetike të pranohet se as PayPal dhe as NortonLifeLock nuk kanë ndonjë lidhje me këtë operacion mashtrues. Emrat e dy kompanive shfrytëzohen nga mashtruesit si një mënyrë për ta bërë emailin e joshjes të duket më legjitim.

Thirrja e numrit të paraqitur si linjë e Ndihmës së Shërbimit të Pagesave PayPal do t'i lidhë marrësit me një operator telefonik fals që punon për mashtruesit. Nga kjo pikë e tutje, përdoruesve mund t'u kërkohet të ofrojnë qasje në distancë në pajisjet e tyre nën pretendime të ndryshme. Nëse janë të suksesshëm, këta njerëz mund të mbledhin informacione dhe skedarë ose të vendosin kërcënime të dëmshme malware në sistem, të tilla si RAT (Trojanët e Qasjes në Remote), vjedhësit e informacionit, kripto-minatorët, ransomware dhe më shumë. Ata gjithashtu mund të përdorin truket dhe metodat e inxhinierisë sociale për të marrë informacion personal ose konfidencial nga viktimat e tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...