Mashtrimi me email "Ushtria e Ukrainës ka nevojë për mbështetjen tuaj".

Mashtrimi me email "Ushtria e Ukrainës ka nevojë për mbështetjen tuaj". Përshkrimi

Mashtrimi me email "Ushtria e Ukrainës ka nevojë për mbështetjen tuaj" tregon edhe një herë se ka njerëz që do të shfrytëzonin edhe ngjarjet më tragjike në një përpjekje për të përfituar vetë. Në të vërtetë, mashtruesit kanë vendosur të përfitojnë nga situata aktuale tragjike në Ukrainë pasi vendi u pushtua nga Rusia, në një përpjekje për të joshur përdoruesit që nuk dyshojnë për t'u dërguar atyre para.

Emailet e pakërkuara mund të quhen "NDIHMË UKRAINE - ndalo luftën" ose një variant i ngjashëm. Në vetë mesazhin, mashtruesit do t'u kërkojnë përdoruesve të dërgojnë fonde në formën e tre kriptovalutave - Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dhe Tether (USDT) në adresat e kripto-portofolit të lidhur. Një taktikë tipike e vërejtur në këto skema është përfshirja e një pjese të informacionit aktual për t'i shtuar pak legjitimitet mesazhit të përgjithshëm. Emailet e shpërndara si pjesë e mashtrimit "Ushtria e Ukrainës ka nevojë për mbështetjen tuaj" nuk janë të ndryshme, pasi ato përfshijnë një lidhje me një artikull lajmesh në lidhje me vendimin e qeverisë ukrainase për të filluar pranimin e donacioneve në kriptomonedha.

Natyrisht, në vend që t'i transferojnë donacionet e marra te marrësit e synuar, mashtruesit ka shumë të ngjarë t'i mbajnë ato për vete. Përdorimi i kriptomonedhave e bën pothuajse të pamundur çdo përpjekje të viktimave për të rikthyer transaksionet.

Lufta në Ukrainë është një tragjedi dhe vendi patjetër ka nevojë për aq mbështetje sa mund të marrë. Njerëzit që dëshirojnë të ndihmojnë duhet ta bëjnë këtë vetëm nëpërmjet kanaleve të krijuara zyrtarisht, dhe madje edhe atëherë rekomandohet fuqimisht që të hulumtohen tërësisht burimet. Në asnjë mënyrë nuk duhet t'u besoni emaileve të rastësishme ose mesazheve të mediave sociale dhe të dërgoni para në kanalet e promovuara nëpërmjet tyre, pasi fondet do të futeshin në xhep nga kriminelët e paskrupullt kibernetikë.