Threat Database Spam Mashtrimi i 'Shërbimeve të Dorëzimit Impex'

Mashtrimi i 'Shërbimeve të Dorëzimit Impex'

Përdoruesit që marrin një email të 'Shërbimeve të Dorëzimit Impex' janë bërë objektiv i një skeme. Këto emaile janë krijuar për të vepruar si një joshje për t'i bërë përdoruesit të bien në grackën e mashtruesve. Në këtë rast, përdoruesve u thuhet se kanë trashëguar një shumë të konsiderueshme parash - 850,000 dollarë, për të qenë të saktë. Trashëgimia me sa duket është regjistruar në 'Impex Delivery Services' dhe një kartë ATM e lidhur është në pritje për t'u kërkuar. Në email thuhet gjithashtu se Impex tashmë ka mbuluar tarifat përkatëse të sigurimit dhe dërgesës. Këtu është ajo kapje, megjithatë - përpara se marrësit të mund të marrin kartën e supozuar të ATM-së, ata do të duhet të paguajnë një tarifë dërgese.

Shuma e kësaj tarife nuk zbulohet në emailin e mashtrimit dhe përdoruesit janë të drejtuar drejt kontaktit me adresën e dhënë të emailit në 'impexfreight@fastservice.com.' Mashtruesit e paraqesin këtë email si të zyrës qendrore të kompanisë. Natyrisht, përdoruesit në vend të kësaj do të kontaktojnë operatorët pas taktikës, të cilët do të përpiqen të nxjerrin sa më shumë para prej tyre.

Për më tepër, skemat e këtij lloji zakonisht kanë gjithashtu një element phishing. Mashtruesit mund të përdorin teknika të ndryshme inxhinierike sociale për t'i bërë përdoruesit që nuk dyshojnë të zbulojnë detaje të shumta private ose të ndjeshme për veten e tyre. Përndryshe, përdoruesit mund të drejtohen drejt portaleve phishing të dizajnuara për t'u shfaqur si faqe interneti legjitime, zakonisht nga një kompani me reputacion. Çdo informacion i futur në këto sajte më pas fshihet dhe vihet në dispozicion të mashtruesve.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...