Threat Database Phishing Mashtrimi i 'Qendrës së postës elektronike'

Mashtrimi i 'Qendrës së postës elektronike'

Mashtruesit po përhapin emaile të padëshiruara që veprojnë si joshje për të mashtruar përdoruesit për të zbuluar kredencialet e llogarisë së tyre të emailit. Në thelb, mashtrimi i 'Webmail Center' është një tjetër operacion phishing që përpiqet të marrë informacion të ndjeshëm nga viktimat e tij. Email-et e pabesueshme mund të kenë një linjë subjekti në dukje urgjente si 'KUJDES URGENT !!!#.' Leximi i mesazhit të rremë do t'i lërë përdoruesit përshtypjen se llogaritë e tyre të postës elektronike nuk mund të marrin më mesazhe hyrëse, për shkak të një përditësimi të fundit të sistemit.

Mashtruesit do të përpiqen të bindin viktimat e tyre se për të rregulluar këtë problem inekzistent, ata duhet të verifikojnë emailet e tyre duke u identifikuar përsëri me një fjalëkalim të vlefshëm. Përdoruesit do të paralajmërohen se do të kenë vetëm tre mundësi për të futur fjalëkalimin e saktë. Më pas mesazhi do t'u sigurojë atyre një buton të quajtur 'Kliko këtu për t'u ridrejtuar dhe për të marrë email-e të reja'. Pasi ta klikojnë, përdoruesit do të dërgohen në një portal phishing që maskohet si një faqe e ligjshme e hyrjes me email. Të gjitha informacionet e futura në faqen e dyshimtë do të mblidhen nga mashtruesit.

Më pas, operatorët e mashtrimit të 'Qendrave të postës elektronike' mund të vazhdojnë të shfrytëzojnë kredencialet e marra në mënyra të ndryshme. Ata mund të marrin kontrollin mbi emailet e viktimave dhe të fillojnë të dërgojnë mesazhe spam ose lidhje të korruptuara që çojnë në kërcënime malware. Këta njerëz gjithashtu mund të përpiqen të zgjerojnë shtrirjen e tyre dhe të kenë qasje në llogari të tjera përdoruesish që lidhen me emailin e komprometuar. Përndryshe, të gjitha të dhënat e mbledhura mund t'i ofrohen për shitje çdo pale të tretë të interesuar.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...