Threat Database Rogue Websites Mashtrimi 'DHL Express'

Mashtrimi 'DHL Express'

Ekspertët e sigurisë paralajmërojnë për një skemë të përbërë nga mesazhe që pretendojnë se janë nga kompania e njohur e logjistikës DHL. Mesazhet mashtruese po përhapen nga faqe interneti mashtruese, të cilat përdoruesit mund t'i hasin si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga faqet e dyshimta të vizituara më parë ose nga një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) i fshehur në kompjuterët ose pajisjet e tyre. Mesazhet mashtruese përmbajnë emrin dhe markën DHL dhe pretendojnë se përdoruesit kanë një paketë që nuk mund të dorëzohej. Duhet të jetë e qartë, por përdoruesit duhet të kenë parasysh se DHL nuk ka asnjë lidhje me këtë skemë apo mesazhet e saj false.

Kur klikoni në butonin 'Më shumë informacion', përdoruesve do t'u thuhet se paketa e tyre nuk mund të dorëzohej, për shkak të një tarife të papaguar prej 2 dollarësh. Për ta bërë joshjen më tërheqëse, mashtruesit pretendojnë se paketa përmban një iPad Pro 258 GB. Përdoruesit më pas lejohen të zgjedhin një metodë të preferuar të dorëzimit dhe opsione të tjera të lidhura. Në mënyrë tipike, taktikat mashtruese si këto përdoren si pjesë e një skeme phishing. Mashtruesit përpiqen të joshin përdoruesit për të ofruar informacione të ndjeshme që më pas hiqen dhe shfrytëzohen. Të dhënat e synuara mund të përfshijnë emrat e përdoruesve, adresat, emailet, numrat e telefonit, numrat e kartës së kreditit, etj. Ngjashëm me mashtrimin 'DHL Express', përdoruesve u thuhet shpesh se duhet të paguajnë gjithashtu një tarifë false 'transporti' ose 'administrimi' .

Është e rëndësishme të tregoheni të kujdesshëm kur merreni me këto skema mashtruese. Disa mund të jenë krijuar në mënyrë të ndërlikuar dhe përfshijnë taktika të ndryshme inxhinierike sociale.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...