Markets Adware

Markets Adware është një aplikacion i dyshimtë që po shpërndahet përmes metodave të dyshimta. Në të vërtetë, studiuesit e infosec kanë vëzhguar që aplikacioni përfshihet në skedarët ISO të shkarkuar nga faqet e dyshimta të internetit. Kjo sjellje është një nga karakteristikat tipike të lidhura me PUP-të (Programet Potencialisht të Padëshiruara). Megjithatë, kur instalohet, Markets zbulon gjithashtu se është program reklamues i krijuar për të ofruar reklama të ndryshme ndërhyrëse te përdoruesit. Ndërsa është aktiv në sistem, përdoruesit do të gjejnë një artikull të panjohur të quajtur "Teknologjia e tregjeve Copyright © 2022" midis proceseve aktive të listuara në Task Manager.

Aplikacionet adware janë krijuar për të gjeneruar përfitime monetare për operatorët e tyre duke drejtuar një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Kjo është arsyeja pse përdoruesit ka të ngjarë të ndërpriten shpesh nga reklamat e padëshiruara. Më e rëndësishmja, reklamat e shfaqura zakonisht do të promovojnë taktika të ndryshme phishing ose mbështetje teknike, dhurata të rreme ose uebsajte të tjera jo të besueshme. Reklamat gjithashtu mund të promovojnë PUP shtesë të maskuar si produkte softuerike reale në dukje.

Përdoruesit duhet të kenë parasysh se shumica e PUP-ve janë gjithashtu të pajisur me aftësi shtesë. Ata mund të kenë lehtësisht veçori të grumbullimit të të dhënave që do të kenë akses në historinë e shfletimit të përdoruesve, historinë e kërkimit, URL-të e klikuar, adresën IP, vendndodhjen gjeografike dhe të dhëna të tjera të ndjeshme dhe t'i transmetojnë ato në një server në distancë të kontrolluar nga operatorët e tyre.

Po ngarkohet...