Threat Database Malware Malware TraderTraitor

Malware TraderTraitor

Një Këshillim për Sigurinë Kibernetike (CSA) u lëshua nga Byroja Federale e Hetimit (FBI), Departamenti i Thesarit i SHBA (Thesari) dhe Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës (CISA) në lidhje me një kërcënim të quajtur Malware TraderTraitor që synon shumë kompani në industria e kriptomonedhave dhe teknologjia blockchain. Malware TraderTraitor po përdoret që nga viti 2020 nga grupi i Kërcënimit të Përparuar (APT) Lazarus , i njohur gjithashtu si BlueNoroff, Stardust Chollima dhe APT38 për të minuar kriptovalutat në mënyrë të paligjshme.

Për të nxitur viktimat e tij të shkarkojnë programe të korruptuara që lidhen me kriptomonedhën, kërcënimi është duke përdorur teknika të inxhinierisë sociale në platforma të ndryshme mediatike dhe mund të ndikojë në sistemet operative macOS dhe Windows. Operacioni fillon me mesazhe që u dërgohen njerëzve që punojnë në operacionet e TI-së, krijimin e softuerit dhe administrimin e sistemit në organizatat e kriptomonedhave, duke ofruar punë të mirëpaguara. Nëse marrësit e mesazhit shkojnë më tej, ata do të lejojnë hyrjen e Malware TraderTraitor në kompjuterët e tyre.

Është e qartë se Malware TraderTraitor është një kërcënim që duhet shmangur me çdo kusht. Hapi i parë dhe vendimtar për të qëndruar larg një rreziku të tillë është mbajtja e përdoruesve të kompjuterit të informuar. Hapat e tjerë janë gjithashtu të detyrueshëm dhe duhet të ndërmerren gjatë gjithë kohës - të keni një program sigurie të besueshëm dhe të përditësuar që mund të zbulojë dhe heqë kërcënimet, të mbajë të gjithë softuerin të rregulluar, të përdorë fjalëkalime të forta dhe vërtetim me shumë faktorë dhe të shmangë shkarkimi i softuerit nga burime të pakontrolluara.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...