Threat Database Ransomware Maiv Ransomware

Maiv Ransomware

Maiv Ransomware është një kërcënim malware që është pjesë e familjes STOP/Djvu Ransomware. Si një variant tjetër, Maiv mund të mos jetë një kërcënim unik ose të shfaqë ndonjë përmirësim domethënës, por ndikimi që mund të ketë në kompjuterët e infektuar mbetet masiv. Kërcënimi është në gjendje të bllokojë një numër të madh të llojeve të skedarëve, duke përfshirë disa nga më të përdorurit, si dokumentet, PDF-të, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë. Viktimat do të humbasin aksesin e tyre në të dhënat e përfshira në dosjet e prekura.

Duke ndjekur modelin e sjelljes së varianteve të tjera STOP/Djvu , Maiv gjithashtu modifikon emrat e skedarëve që kodon. Kërcënimi i shton ato me një shtesë të re skedari - '.maiv.' Pas përfundimit të procesit të kriptimit, malware vazhdon të lëshojë një shënim shpërblimi me udhëzime nga sulmuesit. Mesazhi vendoset në sistem në një skedar të ri teksti të quajtur '_readme.txt.'

Detajet e Ransom Note

Mesazhi që kërkon shpërblesë të Maiv Ransomware thotë se rivendosja e skedarëve të kyçur është e mundur vetëm pasi të keni paguar për mjetin dhe çelësin e deshifrimit që hakerët posedojnë. Viktimave u thuhet se atyre do t'u duhet të dërgojnë një shpërblim prej 980 dollarësh për të rikthyer të dhënat e tyre. Duke qenë një variant STOP/Djvu, Maiv përmend gjithashtu mundësinë që shuma e shpërblimit të ulet në gjysmë në 490 dollarë.

Për të marrë zbritjen, përdoruesit pritet të kontaktojnë sulmuesit brenda 72 orëve nga infektimi i ransomware. Viktimat mund të përdorin dy adresat e emailit të përmendura në shënim - 'support@sysmail.ch' dhe 'helprestoremanager@airmail.cc' për t'u dërguar mesazh kriminelëve kibernetikë. Ata gjithashtu mund të bashkojnë një skedar të vetëm të koduar në emailet e tyre që hakerët premtojnë ta zhbllokojnë dhe ta kthejnë falas.

Teksti i plotë i mesazhit të shpërblesës është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduar me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-qqj8MrDVtG
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@sysmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
helprestoremanager@airmail.cc

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...