Lokf Ransomware

Lokf Ransomware Description

Kërcënimet ndaj ransomware janë ndër malware më fitimprurës atje. Një numër në rritje i mashtruesve në internet provojnë fatin e tyre me ndërtimin dhe përhapjen e kërcënimeve të këtij lloji, dhe disa prej tyre arrijnë të gjenerojnë një sasi të konsiderueshme të ardhurash. Në fillim të nëntorit, ekspertët e malware zbuluan një kërcënim të ri për shpërblesë të quajtur Lokf Ransomware. Pasi e shpërndanë atë, ata zbuluan se i përket familjes STOP Ransomware - familja më aktive e ransomware në të gjithë 2019.

Përhapja dhe Kriptimi

Studiuesit e sigurisë në internet nuk kanë arritur ende në përfundimin se si shpërndahet Lokf Ransomware. Po spekulohet se sulmuesit ka të ngjarë të mbështeten në fushatat masive të postave elektronike. Zakonisht, postat elektronike do të përmbajnë një mesazh të mbushur me hile të inxhinierisë sociale që synojnë ta bëjnë përdoruesin të lëshojë skedarin bashkangjitur duke e bërë atë të duket i rëndësishëm por i padëmshëm. Shtë shumë e rëndësishme të jesh i kujdesshëm ndaj bashkëngjitjeve në posta elektronike nga burime të panjohura pasi ato mund t’ju shkaktojnë një telashe të drejtë. Ekzistojnë metoda të tjera përhapjeje, por emailet e spamit janë teknika më e njohur. Pasi Lokf Ransomware infekton kompjuterin tuaj, ajo do të fillojë të kërkojë skedarët që ishte programuar për të synuar. Autorët e Ransomware sigurohen që krijimet e tyre mund të bllokojnë pothuajse të gjitha llojet e skedarëve të zakonshëm dhe për këtë arsye sigurojnë shkatërrimin maksimal. Zakonisht, kërcënimet si Lokf Ransomware do të encryptojnë .jpeg, .jpg, .pdf, .doc, .docx, .mp3, .mp4, .mov, .ppt, .pptx dhe lloje të tjera të skedarëve, të cilat ka të ngjarë të gjenden në sistemin e çdo përdoruesi. Kur Lokf Ransomware kripton një skedar të shënjestruar, ai gjithashtu ndryshon emrin e tij të skedarit duke shtuar shtesën '.lokf' në të. Kjo do të thotë që, për shembull, një skedar audio që u quajt më parë 'daydream.mp3' më parë do të riemërohet në 'daydream.mp3.lokf' sapo të përfundojë procesi i kriptimit të Lokf Ransomware.

Shënimi Ransom

Lokf Ransomware do të hedhë një shënim shpengimi në desktopin e viktimës me emrin '_readme.txt' - një markë tregtare e Trojans që bllokojnë skedarët që i përkasin familjes STOP Ransomware. Sulmuesit kërkojnë 980 dollarë si një tarifë shpërblimi, por pretendojnë se viktimat që bëjnë kontakt me ta brenda 72 orëve do t'ju duhet të paguajnë vetëm gjysmën e çmimit origjinal - 490 dollarë. Si një mënyrë për t'i provuar përdoruesit që ata janë të aftë të zhbllokojnë skedarët e dëmtuar, krijuesit e Lokf Ransomware ofrojnë të zhbllokojnë një skedar falas, për sa kohë që nuk përmban të dhëna të rëndësishme. Autorët e Lokf Ransomware ofrojnë dy adresa të postës elektronike ku përdoruesi mund të kontaktojë me ta - 'salesrestoresoftware@firemail.cc' dhe 'salesrestoresoftware@gmail.com'.

Nuk rekomandohet të kontaktoni kriminelët në internet, dhe sigurisht nuk është një ide e mirë për t'u dhënë atyre paratë tuaja të fituara me vështirësi. Individë të tillë dihet se i mashtrojnë përdoruesit të paguajnë tarifën e shpërblesës, por kurrë nuk e mbajnë fundin e tyre të marrëveshjes. Një qasje më e sigurt në këtë situatë të vështirë është të besosh një zgjidhje me reputacion anti-malware për të pastruar sistemin tënd të Lokf Ransomware.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Lokf Ransomware & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Lokf Ransomware as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.