Threat Database Ransomware LOCKEDFILECR Ransomware

LOCKEDFILECR Ransomware

Kriminelët kibernetikë kanë lëshuar një kërcënim të ri ransomware që është në gjendje të ndikojë në një gamë të gjerë të llojeve të skedarëve dhe t'i lërë ato në një gjendje të papërdorshme. Ashtu si shumica e ransomware, ky kërcënim LOCKEDFILECR përdor gjithashtu një rutinë kriptimi me një algoritëm mjaft të fortë kriptografik. Qëllimi i aktorëve të kërcënimit është të përdorin skedarët e koduar si mjet për të zhvatur shuma të majme parash nga viktimat e tyre.

Kur ky kërcënim i veçantë malware kodon një skedar, ai do ta shënojë atë duke shtuar '.LOCKEDFILECR' në emrin origjinal të skedarit. Kur të gjitha llojet e skedarëve të synuar në pajisjen e shkelur të jenë përpunuar, kërcënimi gjithashtu do të lëshojë një shënim shpërblesëje me udhëzime nga operatorët e tij. Mesazhi që kërkon shpërblim do t'u dërgohet sistemeve të infektuara si një skedar teksti me emrin "ReadMe.LOCKEDFILECR.txt".

Teksti i mesazhit të LOCKEDFILECR Ransowmare sugjeron se kërcënimi është vendosur kryesisht në objektivat e korporatave. Në të vërtetë, sulmuesit pretendojnë se kanë mbledhur sasi të mëdha të dhënash - mbi 2 TB, që do të publikohen. Të dhënat e mbledhura gjithashtu supozohet se do të rrjedhin te klientët e viktimave. Për të parandaluar këtë rezultat, organizatave të prekura u jepen 72 orë për të kontaktuar kriminelët kibernetikë në faqet e tyre të internetit të dedikuara të vendosura në rrjetin TOR.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit është:

' KUJDES!!!

Të gjithë skedarët tuaj janë të koduar nga algoritme të besueshme të kriptimit
Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të rikuperuar skedarët tuaj pa ndihmën tonë
Të gjithë skedarët e koduar kanë shtrirje .LOCKEDFILECR
Ju mund t'i rikuperoni të gjithë skedarët tuaj vetëm nëse na kontaktoni brenda 72 orëve
Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të rikthyer skedarët tuaj

Gjithashtu më shumë se 2 TERABYTE të të dhënave tuaja janë ngarkuar në serverin tonë (përfshirë bazat e të dhënave SQL)
Pas 72 orësh Ne do të informojmë të gjithë klientët tuaj dhe rrjetet sociale për këtë incident.

Ju keni vetëm 72 orë për ta ndaluar atë.

Si të na kontaktoni:
1) Instaloni shfletuesin TOR nga: hxxps://torproject.org/
2) Na kontaktoni në këtë lidhje:
'

Po ngarkohet...